Uitgeverij Bert Bakker

Buddy Elias bij RTL Boulevard

Mirjam Pressler - Groeten en liefs aan allen Woensdagavond 28 april was Buddy Elias te zien bij RTL Boulevard. Buddy Elias is eht laatste overgebleven familielid van Anne Frank. Eind 2009 verscheen het boek 'Groeten en liefs aan allen' Het verhaal van de familie van Anne Frank. Voor het filmpje klik hier.
Op de zolder van het familiehuis van de familie Frank werden onlangs duizenden brieven, documenten en foto's ontdekt. Als door een wonder bleken ze de tand des tijds te hebben overleefd. Uit deze sensationele vondst stelde Mirjam Pressler een bewogen geschiedenis samen van de familie Frank, de familie die een van de beroemdste meisjes van Europa zou voortbrengen: Anne Frank.
Elke zomer zochten de leden van de familie elkaar op in de Zwitserse Alpen. Vanuit heel Europa stroomden verschillende takken van de familie bijeen. Vanuit deze ongedwongen, zomerse situatie vertelt Mirjam Pressler in `Groeten en liefs aan allen' de levensgeschiedenis van de familie. Het boek volgt drie lijnen: die van Alice Frank, Annes grootmoeder; van Helene Elias, Annes tante; en van Buddy Elias, de neef van Anne.
Presslers verhaal leest als een fatale familieroman. Uit een stroom van brieven, foto's en verhalen rijst een beeld op van een bijzondere familie, en wordt bovendien een uniek en intiem portret geschetst van Anne Frank.

Mirjam Pressler schreef vele boeken en kinderboeken en bezorgde in 1991 de enige geautoriseerde editie van Het Achterhuis. Gerti Elias is bestuurslid van het Anne Frank Fonds en getrouwd met Buddy Elias, de enige nog levende directe verwante van Anne Frank. Het boek over de familie van Anne Frank is te koop in de boekhandel en via bol.com voor EUR29,95 (ISBN: 9789035135277).