Gemeente Het Bildt


Vier Bildtkers Koninklijk onderscheiden

29-04-2010 13:40

Traditiegetrouw staat de dag voor Koninginnedag in het teken van de uitreiking van Koninklijke Onderscheidingen.

Dit jaar werden vier inwoners van het Bildt verrast een Koninklijke blijk van waardering.

Jieske Wassenaar-Overal (64) uit St.-Jacobiparochie werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij kreeg haar lintje onder andere vanwege haar jarenlange activiteiten op kerkelijk gebied. Zij was jarenlang leidster van de Zondagsschool en ook was zij actief als Kerkvoogd en Kerkrentmeester.
Daarnaast speelde mevrouw ook nog een belangrijke rol in de overdracht van het monumentale kerkgebouw in St.-Jacobiparochie aan de Stichting Alde Fryske Tsjerken.

Tjipke Bloemhof (75) eveneens uit St.-Jacobiparochie werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Van 1969 tot 1994 was de heer Bloemhof voorzitter van de Vereniging Groene Kruis in het dorp. Tot vandaag de dag bezoekt Bloemhof ook veel zieke mensen, zowel in het ziekenhuis als thuis.

Op kerkelijk gebied was de heer Bloemhof ook zeer actief. Van 1970 tot heden is hij organistvan de Gereformeerde Kerk te St.-Jacobiparochie. Hij was ook initiatiefnemer voor de aanschaf van een nieuw orgel in 2009.
Daarnaast is hij de vaste organist van Verzorgingstehuis Swettehiem te Leeuwarden en lid van de Orgelcommissie te Harlingen.

Tjettje Miedema-van der Zee (75) uit St.-Annaparochie werd ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Al sinds 1987 poetst zij samen met enkele andere dames ieder jaar het zilverwerk in het Old Burgerlijk Weeshuis te Leeuwarden. Daarnaast zit zij jaarlijks in de bediening bij het etentje van de regenten van het Old Burgerlijk Weeshuis. Vanaf 1984 is mevrouw ook werkzaam in de huishoudelijke hulp.

In 1993 is mevrouw Miedema-van der Zee gestart met vrijwilligerswerk in het toenmalige Berlingahiem, het huidige Nij Statelân te Menaam. Vanaf 1993 is Tjettje Miedema-van der Zee ook actief betrokken bij de Zonnebloem.

Van 1993 tot 1996 was zij vrijwilliger, van 1996 tot 2007 voorzitter van de plaatselijke afdeling, om vervolgens tot vandaag de dag weer het vrijwilligerswerk op te pakken. Daarnaast helpt ze bij handwerkmiddagen in Zorgcentrum het Bildt te St.-Annaparochie en organiseert zij het jaarlijkse
reisje.

Tjipke Lolkema (69) uit Minnertsga werd tot slot ook benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Tjipke Lolkema zet zich al sinds 1967 in op kerkelijk en maatschappelijk gebied.
Sinds 1967 verzorgt de heer Lolkema al het drukwerk van de kerk en is hij lid van de redactie van het kerkblad, van de voormalige Nederlands Hervormde Gemeente, de tegenwoordigeProtestantse Gemeente Minnertsga.

Van 1967 tot 1983 was de heer Lolkema leider van het jeugdwerk binnen de kerkelijke gemeente.Van 1969 tot 1973 was hij jeugdouderling evenals van 1977 tot 1982. Tevens verzorgde hij de publicatie van de orgelconcerten in de kerk.
Van 1983 tot heden is de heer Lolkema voorzitter van de Vereniging Het Groene Kruis te Minnertsga.


---