Gemeente IJsselstein


Lintjesregen 2010

Op donderdag 29 april heeft burgemeester Van den Brink in het Historisch Stadhuis aan zeven inwoners een Koninklijke onderscheiding uitgereikt.

Burgemeester Van den Brink is er trots op deze vrijwilligers in het zonentje te kunnen zetten. Inwoners die zich op een bijzondere manier en vooral al vele jaren hebben ingezet voor onze stad. De verdiensten liggen op maatschappelijk, kerkelijk, cultureel of sportief terrein.

Onderstaande inwoners ontvangen een Koninklijke onderscheiding:

Lid in de Orde van Oranje Nassau:

· De heer J.G.M. van Doorn

· Mevrouw J.C. van Loenen-Verburg

· De heer L.S. Murk

· De heer H.T.M. Mijland

· Mevrouw M.C. Overkamp-van den Berg

· De heer A.M. Westland

· De heer K.J. Zomer

De heer J.G.M. van Doorn
De heer Van Doorn is vanaf 1973 actief bij de accordeonvereniging "De Vriendschap". Hij is meer dan dertig jaar voorzitter. De heer Van Doorn bepaalt in belangrijke mate het gezicht van de accordeonvereniging. Sinds jaar en dag verzorgt de vereniging met veel succes ontspanningsavonden in verzorgings-, verpleeg- en bejaardenhuizen. Daarnaast is de heer Van Doorn een actief vrijwilliger bij de kanovereniging "De IJsselstreek".

Mevrouw J.C. van Loenen-Verburg
Mevrouw Van Loenen is al jaren vrijwilliger ten behoeve van de buurtbewoners in IJsselstein. Ze maakt en verstelt kleding voor mensen die moeilijk in winkels terecht kunnen. Voor mensen met een moeilijke maat, met lichamelijke beperkingen of mensen met een krappe portemonnee. Ondanks de hoge leeftijd van mevrouw Van Loenen, 86 jaar, staat de deur nog dagelijks open en de naaimachine op tafel. Iedereen kan bij haar terecht voor naaiwerk en tegelijkertijd biedt zij een luisterend oor om lief en leed te delen en zo ook mensen op deze wijze tot steun te zijn.

De heer L.S. Murk
Bestuurslid van de Stichting 's Herenkorenmolen "De Windotter". Vanaf de negentiger jaren als algemeen bestuurslid, penningmeester en van 1998 tot en met 2008 als voorzitter. Onder zijn bezielende leiding is het molenbedrijf uitgebouwd tot een modern, professionele organisatie die de wieken op eigen kracht laat draaien, zonder overheidssubsidie. Momenteel is de heer Murk lid van het Algemeen Bestuur van de molen. Daarnaast is de heer Murk een onafhankelijk criticus inzake IJsselsteinse ontwikkelingen. Samen met twee andere heren vormt de heer Murk het in IJsselstein bekende trio BB&W dat zich inzet voor het behoud en het voortbestaan van de IJsselsteinse cultuurhistorische zaak.

De heer H.T.M. Mijland
De heer Mijland is zijn hele leven lang al actief als vrijwilliger. Naast zijn baan bekleedde hij als vrijwilliger bestuursfuncties in het kerkelijk leven, gezondheidszorg, maatschappelijke organisaties, bibliotheekwezen en was hij actief in de gemeente politiek. De laatste jaren is de heer Mijland actief als coördinator herinrichting begraafplaats Groenedijk. De begraafplaats was verwaarloosd en de administratie zoek. Op verzoek van het parochiebestuur van de Nicolaasparochie heeft de heer Mijland met een groep vrijwilligers een plan gemaakt om te komen tot ruiming van graven en een totale rehabilitatie van de begraafplaats.

Mevrouw M.C. Overkamp - van den Berg
Mevrouw Overkamp is bijna 25 jaar actief in de gemeente politiek. Haar loopbaan heeft in het teken gestaan van de stad IJsselstein. Onbaatzuchtig, gedreven en met liefde voor de stad IJsselstein en haar inwoners heeft zij altijd gewerkt aan het belang van de stad en de mensen die hier leven, wonen en werken. De inzet en deskundigheid is nog benadrukt in haar rol als wethouder die zij zowel in de periode van 1988 tot 1991 als wel van 2006 tot en met 2010 met verve heeft vervuld. Een wethouderschap waarin zij belangrijke portefeuilles onder haar hoede had.
Naast haar inzet als raadslid/wethouder bewees mevrouw Overkamp een bevlogen vrijwilliger te zijn bij de Stichting BOKA, Samenwerkendverband Autisme Midden-Nederland, Fundatie van de Vrijvrouwe van Renswoude Utrecht en de Nederlandse EHBO-vereniging

De heer A.M. Westland
De heer Westland is (mede)bedenker en voorzitter van de Stichting "De grootste Kerstboom van de Wereld". De heer Westland is de motor achter deze stichting, die verantwoordelijk is voor de jaarlijkse aankleding van de zendmast van Nozema tot kerstboom. Hij weet als geen ander zodanig te enthousiasmeren dat de benodigde financiële middelen bijeen worden gebracht. Hij zorgt voor sponsors, donateurs en alle pr. Voorts is de heer Westland verantwoordelijk voor de organisatie rondom de ontsteking van de kerstboom.
Daarnaast is decorandus actief geweest of nog actief als: lid team Zeskamp/Spel zonder grenzen, Stichting Karnavals Organisatie IJsselstein, SV Geinoord en Fulco's Regionaal Mannenkoor.

De heer K.J. Zomer
De heer Zomer was van 1963 tot 1993 lid van de Utrechtse Atletiekvereniging Hellas. Een lid die niet alleen als atleet aan U.A.V. Hellas was verbonden maar zich ook als vrijwilliger en bestuurder voor zowel de wedstrijdsport als recreatiesport heeft ingezet. De heer Zomer was namens de vereniging betrokken bij de Koninklijke Nederlandse Atletiek Unie actief als jurylid op landelijk niveau. Ook was hij wedstrijdleider, scheidsrechter en docent juryopleidingen.
De heer Zomer is in 1997 oprichter van de Triclub Kas Zomer. Door zijn enthousiasme weet hij inwoners te motiveren en te stimuleren om te bewegen en zo hun conditie te verbeteren. Daarnaast zorgt de heer Zomer met enthousiasme voor een goed gevulde evenementenkalender voor de sociale contacten van de deelnemers aan de trimclub.