Gemeente Alphen aan den Rijn

samen met Fietsersbond

Gemeente werkt samen met Fietsersbond

.jpg?hid=img;w=200] De Fietsersbond is tevreden over de situatie voor fietsers in Alphen aan den Rijn, maar het kan altijd beter. De fietsersbond heeft de gemeente een nota met knelpunten aangeboden. De gemeente is hier in overleg met de fietsersbond mee aan de slag gegaan. Een groot aantal knelpunten die de Fietserbond aangaf zijn al verbeterd of worden op korte termijn verbeterd.

Een vijftiental wordt op de langere termijn aangepakt. De overige knelpunten zijn niet opgelost omdat de punten niet als knelpunt beschouwd worden of omdat de aangedragen verbeteringen botsen met andere belangen in het verkeer. Hans Groen in t Wout, wethouder Verkeer en Vervoer: Ik ben erg blij met de inbreng van de Fietsersbond. Hun nota is voor ons een goed startpunt geweest om verkeerssituaties in de gemeente opnieuw te beoordelen.

Verbeteringen
Zo is de oversteek tussen het fietspad aan de Eikenlaan en de Distrubitieweg (thv. Hoogvliet) verbeterd. Er is een middengeleider in de bocht van de Eikenlaan geplaatst, waardoor de snelheid van autos afneemt en de rijbaan per rijstrook kan worden overgestoken. En het fietspad langs de Laan der Continenten, tussen het Europaplein en de rotonde bij de Sacharovlaan/Den Uylsingel, is onlangs opnieuw geasfalteerd en de weg is geschikt gemaakt voor fietsers in twee richtingen. Vanaf de toegangsweg naar de Euromarkt/Da Vinci en vanaf het fietspad Weteringpad kan nu ook richting Stadshart worden gefietst zonder de rijbaan over te steken. De fietsoversteek ter hoogte van Kluwer is dan ook verwijderd. De gemeente maakt bijvoorbeeld nog een nieuw fietspad langs de Amerikalaan bij het nieuwe sportpark Kerk en Zanen, dat aansluit op de bestaande fietspaden. Aansluitend op het fietspad komen vanaf de Renaissancelaan fietsstroken tot de versmalling bij de basisscholen aan de Vroonhoevelaan. Een fietspad langs het gedeelte van de Eikenlaan ter hoogte van de Rijnhaven en de voormalige Baronie-fabriek wordt meegenomen bij de plannen voor de Baronie en de aanpassingen van de infrastructuur er omheen. Daarbij wordt ook de situatie op de kruising Van Foreestlaan Prinses Margrietlaan verbeterd.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn