FloraHolland


* CAO

Qualily teelt `Roparunlelie' speciaal voor de Roparun

FLORAHOLLAND (29 april 2010) - Ook dit jaar zorgt Qualily, het bedrijf van Ruud van der Hoeven en Raymond Vijverberg, weer voor een mooie oogst van `Roparun' lelie's.
Het bedrijf is 2,4 hectare verdeeld over twee locatie's en de teelt bestaat uit acht soorten Aziaten en LA's in vijf verschillende kleuren. Dit jaar gaan Ruud en Raymond nog uittbreiden met 1.5 ha L.A, zodat zij een totaal pakket in variateiten jaarrond aan kunnen bieden op de klok van FloraHolland Naaldwijk en Aalsmeer. Deze maanden is de Roparunlelie even te gast in de kwekerij. De lelie komt oorspronkelijk van veredelaar De Jong Lelie's uit Andijk vandaan die in 2002 een speciale lelie ontwikkelde. De lelie's brachten vorig jaar een mooi bedrag op en twee bossen lelie's werden door de teamleden naar de Daniel den Hoed kliniek gebracht de dag voor de start van de Roparun. Dit jaar heeft Wijnand van der Kooy van De Jong Lelie's weer bollen beschikbaar gesteld voor de Roparun en kwekerij Qualily wederom bereid gevonden om ze op te kweken tot mooie lelies. Als de teelt volgens plan verloopt worden de stelen in de week voor de Roparun (Pinksterweekend) geveild op de klokken van FloraHolland Naaldwijk. De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede van de Roparun.

Roparun, een avontuur voor het leven
De Roparun is een loopevenement waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. De loop vindt jaarlijks plaats tijdens het Pinksterweekend. De opbrengsten van alle deelnemende teams worden besteed aan goede doelen die de kwaliteit van leven van kankerpatiƫnten willen verbeteren onder het motto `leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven'. FloraHolland ondersteunt deelname aan de Roparun. Al twaalf jaar zetten medewerkers van de veiling zich in voor dit goede doel. Meer over het team en de Roparun is te lezen op www.roparunteam97.nl.