Gemeente Drechterland

29-4-2010
Lintjesregen in Drechterland

Nieuwe leden en Ridders in de orde van Oranje-Nassau

Op 29 april 2010 reikte burgemeester Van der Riet, traditiegetrouw de lintjes in de Orde van Oranje-Nassau uit in De Roode Leeuw in Venhuizen.

Dit jaar telt Drechterland maar liefst elf Decorandi: D. Stam, het echtpaar Laan, J. Boon, het echtpaar Arbouw, G. Lakeman, D. Jaarsma, G. Van 't Hoff , S. de Lange en Ch. Bruin. Naast dit heuglijke feit gaan er sinds deze dag de hierbovengenoemde twee Drechterlandse echtparen door het leven als Ridderlijk echtpaar. Zij ontvingen de hoogste graad van de Orde.

Orde van Oranje-Nassau
De Orde van Oranje-Nassau is op 4 april 1892 bij wet ingesteld. Deze Orde is na de Militaire Willems-Orde en de Orde van de Nederlandse Leeuw de derde Nederlandse orde. Hare Majesteit de Koningin is Grootmeester van de Orde.

Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt. Het gaat om mensen die voor de bijzondere wijze waarop zij aan hun activiteiten inhoud hebben gegeven, waardering en erkenning verdienen vanuit de samenleving.

De in 1892 ingestelde Orde van Oranje-Nassau heeft sinds 1996 zes graden:

- Ridder Grootkruis

- Grootofficier

- Commandeur

- Officier

- Ridder

- Lid

Decorandi Drechterland 2010

---