Gemeente Hilvarenbeek


Vijf inwoners Koninklijk onderscheiden

Op donderdag 29 april 2010 zijn vijf inwoners van de gemeente Hilvarenbeek koninklijk onderscheiden.
Burgemeester Palmen bezocht hen thuis om de Koninklijke onderscheiding op te spelden.

De heer F. Kroot en mevrouw A. Kroot-Verhoeven uit Haghorst ontvingen als eersten een lintje. Het echtpaar zet zich al meer dan dertig jaar in voor het sportieve en culturele leven in Haghorst en de regio. Al ruim dertig jaar lang stellen zij jaarlijks een deel van hun terrein beschikbaar voor de organisatie van een tweedaags autocrossevenement. Zij verleenden jarenlang hand- en spandiensten aan Toneelvereniging âOns Vermaakâ, ontvingen scoutinggroepen en zijn actief betrokken bij Paardensportvereniging Taxandria uit Haghorst. Voor hun activiteiten werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer T. van Eijken uit Hilvarenbeek heeft verschillende vrijwillige activiteiten ontplooid voor de samenleving op het terrein van zorg en cultuur. Hij deed dat als EHBOâer bij diverse evenementen, als vrijwilliger bij De Zonnebloem , Museumbrouwerij De Roos en vrijetijdsclub De Uilenburg, Ronald McDonald Kinderfonds in Tilburg en de buurtbus. Gelet op zijn bijzondere verdiensten voor de samenleving is de heer Van Eijken benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer L. van Eijken uit Hilvarenbeek heeft zich net als zijn hiervoor genoemde tweelingbroer bijzonder verdienstelijk gemaakt voor de Hilvarenbeekse samenleving als vrijwilliger voor Koninklijke Harmonie Concordia van 1839 en de Hilvarenbeekse Sint Petrusparochie, als collectant voor onder meer het Beatrix Fonds, de Maag Lever Darm Stichting, het Astma Fonds en Amnesty International. Daarnaast zamelde hij oud papier in voor Gilde St. Sebastiaan en sinds 1999 verricht hij diverse werkzaamheden voor de Hilvarenbeekse St. Petrusparochie. Vanwege zijn activiteiten is hij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw A. Korting-Govers uit Hilvarenbeek is zeventien jaar coördinator en inspirator van zoân dertig vrijwilligers van zorgcentrum De Clossenborch in Hilvarenbeek en is ook betrokken bij de uitvoering van diverse activiteiten. Daarnaast werkt ze nieuwe collegaâs in en organiseert ze de jaarlijkse tweedekansmarkt waarvan de opbrengst bedoeld is voor activiteiten met de ouderen. Voor haar inzet voor het welbevinden van senioren is zij benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.