Politie Twente

Persberichten Politie Twente 29 april 2010

Automobiliste gewond na aanrijding

Langeveen

Een 82-jarige automobiliste uit Langeveen raakte donderdag 28 april gewond na een aanrijding in Langeveen.

Donderdag 29 april omstreeks 10.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Molenbergstraat in Langeveen. Een 82-jarige automobiliste uit Langeveen reed met haar auto op de Molenbergstraat. Op het kruispunt met de Langehaarsweg verleende zij geen voorrang aan een 32-jarige automobilist uit Oldenzaal. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De 82-jarige automobiliste raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (2010038047)

Motorrijder gewond na aanrijding Wierden
Een 27-jarige motorrijder uit Rijssen raakte woensdag 28 april gewond na een val met zijn motor. De man reed op de toerit van de A35, ter hoogte van Wierden. Om onduidelijke reden reed de man in de berm. Vervolgens sloeg de motor over de kop en werd de bestuurder van de motor geslingerd. De bestuurder en de motor kwamen op de vluchtstrook terecht. Hij raakte ernstig gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010038176)

Twee fietsers gewond na aanrijding Rijssen
Een 16-jarige fietser uit Rijssen en een 68-jarige fietser uit Groningen raakten donderdagmiddag 28 april omstreeks 15.45 uur gewond na een aanrijding met elkaar. De 16-jarige fietste met een groepje op de Nijverdalseweg. Ter hoogte van de tunnel Nijverdalseweg / Haarstraat probeerde het groepje met verhoogde snelheid de bult op te fietsen. Uit tegengestelde richting kwam een 68-jarige fietser uit Groningen. De 16-jarige kwam in aanrijding met de 68-jarige. Beiden kwamen ten val. De 68-jarige kwam met zijn hoofd op de grond. Gelukkig droeg de man een fietshelm, deze bleek door de val gebarsten te zijn. De 68-jarige raakte gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. De 16-jarige werd door zijn moeder opgehaald waarna hij zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moest laten behandelen. (2010038178)

Fietsster gewond na aanrijding met scootmobiel Almelo
Een 81-jarige fietsster uit Almelo raakte woensdag 28 april gewond na een aanrijding met een scootmobieler.

Woensdag 28 april omstreeks 14.45 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Ootmarsumsrstraat in Almelo. Een 81-jarige vrouw fietste over de Ootmarsumsestraat. Achter haar reed een 68-jarige man op een scootmobiel. Toen de vrouw moest afremmen werd dit niet opgemerkt door de achter haar rijdende man. De 81-jarige vrouw kwam ten val en raakte gewond. Ambulancepersoneel behandelde de vrouw ter plaatse aan haar verwondingen en bracht haar vervolgens naar huis. (2010038093)

Insluiper op heterdaad betrapt Enschede
Een 45-jarige man uit Enschede werd woensdag 28 april op heterdaad betrapt tijdens diefstal uit een kantoorpand. Omstreeks 15.00 uur kwam een medewerker van een bedrijf aan de Roessinghsbleekweg oog in oog te staan met een insluiper in zijn kantoor. De man werd aangehouden en direct overgedragen aan de politie. De man, een 45-jarige Enschedeër, had enkele goederen uit het kantoor ontvreemd. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010038112)

Stelend duo aangehouden
Enschede
Een 56-jarige vouw en haar 60-jarige partner, beiden woonachtig in Enschede, werden woensdag 28 april aangehouden, omdat zij goederen hadden gestolen in een winkel aan het Achterhof in Enschede. Een oplettende medewerker zag dat goederen niet afgerekend werden bij de kassa. De man en vrouw werden aangehouden en direct overgedragen aan de politie alwaar ze voor verder onderzoek werden ingesloten. (2010038107)

Hennepplantage ontdekt

Hengelo

Naar aanleiding van een onderzoek werd op woensdag 28 april een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Theresiastraat in Hengelo aangetroffen. In een woning werden in totaal 122 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen.

In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Tegen de 19-jarige bewoner zal proces-verbaal worden opgemaakt (2010038168)

Algemene verkeerscontrole

Wierden

Dinsdag 27 april is een algemene verkeerscontrole uitgevoerd op diverse locaties binnen de gemeente Wierden. In totaal zijn 54 bekeuringen uitgeschreven voor diverse overtredingen.

Tussen 07.00 en 12.00 uur werd gecontroleerd op diverse locaties in Wierden, Hoge Hexel en Enter. Er werden 54 bekeuringen uitgeschreven, o.a. voor: . Niet dragen autogordel, 17x . Overschrijding maximale constructiesnelheid bromfiets, 11x . Overschrijding maximum snelheid bij wegwerkzaamheden Rijssensestraat in Wierden, 5x . Overschrijding maximum snelheid bij wegwerkzaamheden Goorseweg in Enter, 4x . Uitstekende lading niet voorzien van markeringsbord, 1x . Niet bevestigde losbreekreminrichting, 1x . Afvallende lading, 1x
(2010037628)

Jongen gewond bij val met scooter

Vroomshoop

Woensdagavond 28 april raakte een 16-jarige jongen uit Vroomshoop gewond, nadat hij met zijn scooter ten val was gekomen.

De 16-jarige scooterbestuurder reed samen met een 16-jarige vriend uit Vroomshoop, die eveneens op een scooter reed, op de Julianastraat in Vroomshoop. De vriend moest remmen voor een voetganger. De 16-jarige jongen zag dit te laat en reed met zijn scooter achterop de scooter van zijn vriend. Beiden kwamen ten val. De 16-jarige jongen raakte hierbij gewond en moest zich aan zijn verwondingen laten behandelen in het ziekenhuis.

De agenten vermoedden dat beide jongens onder invloed van alcohol hun scooters bestuurden. Daarom is van de 16-jarige jongen in het ziekenhuis een bloedproef afgenomen door een GGD-arts. De 16-jarige vriend is meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Deze wees een promillage van 0,35 uit, wat strafbaar is voor een beginnend scooterbestuurder. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (2010038194)

Twee personen aangehouden voor diefstal

Enschede

Woensdagavond 28 april kreeg de politie omstreeks 00.00 de melding dat er een insluiping had plaatsgevonden in een woning aan de Livingstonestraat in Enschede. De 52-jarige bewoner van de woning had samen met zijn vrouw een rondje gelopen. Toen zij weer in de woning kwamen, zagen ze dat er twee sleutelbossen waren weggenomen. Om omstreeks 00.50 uur belde de 52-jarige man wederom naar de politie. Hij vertelde dat hij achter twee personen aan liep, die hij in zijn straat had zien lopen en die hij niet kende. De politie ging direct op zoek, en trof de twee personen aan op de Zwarteweg in Enschede. Eén van de verdachten had een rijbewijs bij zich, dat niet van hem was. Toen de politie contact opnam met de eigenaar van het paspoort, bleek dat het paspoort uit de auto gestolen was van een 47-jarige Enschedeër. Daarop werden de twee verdachten aangehouden voor diefstal. Het gaat om een 20-jarige man en een 16-jarige jongen, beiden inwoner van Gronau. De mannen zijn voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010038199)

Man aangehouden voor poging tot oplichting

Oldenzaal

In de vroege ochtend van donderdag 29 april is omstreeks 02.20 uur op de Deurningerstraat in Oldenzaal een 31-jarige Oldenzaler aangehouden voor poging tot oplichting.

Even daarvoor, om omstreeks 02.00 uur, kreeg de politie de melding dat bij een 33-jarige man uit Oldenzaal een onbekende man aan de deur was geweest. Deze man vroeg om geld voor een taxi. De 33-jarige Oldenzaler schakelde direct de politie in. Aan de hand van het opgegeven signalement van de dader, troffen de agenten de verdachte aan op de Deurningerstraat in Oldenzaal. De verdachte, een 31-jarige Oldenzaler, werd aangehouden voor poging tot oplichting. Hij is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010038202)