Gemeente Hoogeveen

Tien inwoners Koninklijk Onderscheiden

Vandaag zijn de volgende tien inwoners uit de gemeente Hoogeveen Koninklijk Onderscheiden.

De heer D. Muntinga

Minister Maria van der Hoeven heeft op het ministerie van Economische Zaken in Den Haag de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Muntinga uit Tiendeveen. De heer Muntinga is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Hij zet zich in voor een maatschappelijk zeer belangrijke zaak, namelijk een veilige logistieke keten werelwijd en het behoud van Nederland (Schiphol) als veilig distributieland. Beide zijn van groot belang voor de (wereld)economie. Zijn kennis en inzet zijn van onschatbare waarde. Onder zijn bezielende leiding is transportcriminaliteit en de aanpak ervan hoger op de nationale en Europese agenda gekomen als prioriteit.

De volgende negen inwoners zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw R.A. de Boer-Sikkens

Burgemeester Helmer Koetje heeft de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan mevrouw de Boer-Sikkens uit Hoogeveen. Mevrouw de Boer-Sikkens zet zich al sinds 1954 in voor het Leger des Heils. Haar levensmotto: omzien naar elkaar en zorgen voor elkaar.

Mevrouw G. Bloemberg-Vlot

Mevrouw Bloemberg-Vlot uit Pesse heeft de Koninklijke Onderscheiding ook uit handen van burgemeester Helmer Koetje ontvangen. Vanaf 1980 zet ze zich belangeloos in voor `haar' dorp Pesse. Zo heeft ze onder andere veel dorpsactiviteiten georganiseerd. Daarnaast is ze als bestuurslid actief bij 't Keldertje en betrokken bij het Dorpscollege en De Smederijen.

De heer R. Klok

Wethouder Anno Wietze Hiemstra heeft de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Klok uit Hoogeveen. Als vrijwilliger heeft hij veel betekent voor de samenleving. Vanaf 1970 zet hij zich al met veel enthousiasme in voor jeugdvoetbal in Hoogeveen, kenniscentrum beroepsonderwijs, de Historische Kring en de kerk.

De heer E. Doeve

Wethouder Anno Wietze Hiemstra reikte ook een lintje uit aan de heer Doeve uit Hoogeveen. De heer Doeve heeft zich een groot deel van zijn leven ingezet voor verschillende organisaties op sociaal en maatschappelijk gebied. Hij heeft onder andere zitting gehad in besturen van dorps- en sportverenigingen, de peuterspeelzaal en de kerk.

De heer J. Mooibroek

Wethouder Tiens Eerenstein heeft de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Mooibroek uit Nieuwlande. Al meer dan dertig jaar zet de heer Mooibroek zich belangeloos in voor het maatschappelijk leven en daarnaast is hij al meer dan vijftien jaar mantelzorger voor zijn vrouw. Voor de ouderen in zijn (woon)omgeving is hij een grote steun en een actieve organisator van activeiten.

Mevrouw M. Zwiggelaar

Wethouder Tiens Eerenstein heeft ook een lintje uitgereikt aan mevrouw Zwiggelaar uit Hoogeveen. Vanaf 1985 spant zij zich op diverse terreinen in voor de samenleving. Zo heeft ze onder andere werkzaamheden verricht voor de kerk en voor historische, culturele en sociale organisaties. Daarnaast is ze al sinds 2001 conservator in Museum de 5000 Morgen.

De heer E. Oudendijk

De heer Oudendijk uit Hoogeveen heeft de Koninklijke Onderscheiding uit handen van wethouder Ton Bargeman ontvangen. De heer Oudendijk heeft zich altijd ingezet voor de leerlingen van de opleiding bouwtechniek. Veel van zijn vrije tijd offerde hij op om de leerlingen maar ook oud-leerlingen, die al werkzaam waren in de bouw, te ondersteunen, stimuleren en motiveren. Ook zet de heer Oudendijk zich in voor de Gereformeerde Kerk in Hoogeveen.

De heer M. Seleky

Wethouder Klaas Smid heeft een lintje uitgereikt aan de heer Seleky uit Hoogeveen. De decorandus zet zich al jaren in voor de Molukse gemeenschap. Zo is hij onder andere ruim dertig jaar voorzitter geweest van de Kumpulan Nusa Bupolo. Deze stichting behartigt de belangen van Molukse ingezetenen in Nederland en op de Molukken. De heer Seleky vormt een vraagbaak voor anderen en heeft een voorbeeldfunctie.

De heer A. Grollé

De heer Grollé uit Hoogeveen (voorheen Hijken) heeft een Koninklijke Onderscheiding ontvangen in de gemeente Midden Drenthe voor zijn (bestuurlijke) activiteiten op het terrein van scouting, advocatuur en onderwijs. De heer Grollé kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".