Gemeente Bernheze


Lintjesregen in Bernheze!

groepsfoto.jpg

Donderdag 29 april, ter gelegenheid van de jaarlijkse lintjesregen, mocht burgemeester Heijmans maar liefst 18 lintjes uitreiken. Achttien inwoners van Bernheze werden benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.W.M. (Jan) van der Biezen uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten als raadslid. Decorandus was van 1986 tot 1994 raadslid van de voormalige gemeente Heesch. Van 1994 tot 3 maart 2010 was hij raadslid van de gemeente Bernheze. De heer Van der Biezen is lid van Algemeen Belang Bernheze (ABB).

Mevrouw H.M. (Zus) Eijsvogels- van Vugt uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet voor de kerk, de zieken en de gezondheidsvoorlichting. Decoranda was van 1961 tot 2000 medeorganisator bij het Comité Ziekendagen Heesch, waaraan jaarlijks ongeveer 200 mensen deelnamen. Van 1966 tot 1976 was mevrouw Eijsvogels vrijwilligster bij Kindervakantieweek 'Mini Heesch', een week die destijds werd georganiseerd voor zo'n 500 kinderen die niet op vakantie konden. Sinds 1981 is zij vrijwilligster bij het Ouderenpastoraat van de Petrus-Emmausparochie in Heesch en vanaf 1997 medeorganisator van kerkelijke vieringen in Zorgcentrum Heelwijk. Verder is mevrouw Eijsvogels vanaf 1983 bestuurslid van de Stichting Gezondheidsvoorlichting Heesch, een stichting die is ontstaan uit het voormalige Wit-Gele Kruis.

De heer J.H.A.M. (Jan) van Nistelrooij uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het terrein van cultuur. Vanaf 1988 is decorandus in vaste dienst en ook vrijwilliger bij Stichting Cultureel Centrum 'De Pas' in Heesch. Hij verzorgt het licht en geluid bij evenementen. Daarnaast organiseert hij de fiets- en skeelerdriedaagse en verleent hij hand- en spandiensten bij de wandeldriedaagse. Ook zet decorandus zich in voor het jeugdcarnaval en de liederentafel. Tenslotte is de heer Van Nistelrooij in de jaren tachtig lid geweest van de Raad van Elf en vanaf 1990 lid van cabaretgezelschap For Mineur.

De heer A.G. (Antoon) van der Sanden uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet op het terrein van dierenverzorging. Vanaf 1991 is de heer Van der Sanden beheerder van dierenverblijf Den Berg in Heesch. Het dierenverblijf bestaat onder andere uit geiten, kippen, eenden en konijnen en is van belang voor de bewoners uit de wijk en verdere omgeving. Decorandus voert tweemaal daags de dieren, houdt het verblijf schoon en voert reparaties uit.

De heer A.J.M. (Antoon) Verstegen uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het terrein van welzijn en zorg. Vanaf 1985 is decorandus penningmeester van ziekenvereniging De Horizon in Heesch. Daarnaast is hij betrokken bij de organisatie van de jaarlijkse activiteiten zoals de vakanties en de ontspanningsmiddagen en -avonden. Sinds 1990 is de heer Verstegen bestuurslid en tweede penningmeester van de Reuma Patiënten Vereniging Oss e.o. Deze vereniging telt zo'n 425 leden. Sinds 1991 is hij contactpersoon van de hydrotherapiegroepen, wekelijks 175 leden, en verricht hij allerlei hand- en spandiensten tijdens ledenavonden en reuma-avonden in ziekenhuis Bernhoven Oss.

De heer J.A.C. (Jan) van de Wiel uit Heesch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn inzet sinds 1977 op het gebied van het volwassenen - en middelbaar onderwijs, het buurtwerk en de cultuur. Decorandus was van 1977 tot 1985 bestuurslid van de Volksuniversiteit Oss en gedurende de jaren tachtig lid van de Kunstcommissie Heesch en voorzitter van buurtvereniging Max-end. Verder is de heer Van de Wiel drie schooljaren voorzitter geweest van het bestuur van de oudervereniging van het Maaslandcollegein Oss. Vanaf 1993 is decorandus secretaris van zowel het Bossche Palet als van de Bossche Amateur Schilderdag. Zo verzorgt hij o.a. de jaar- en bestuursverslagen, alle secretariële taken, de organisatie van externe verenigingsactiviteiten en de hele voorbereiding en begeleiding rondom de Bossche Amateur Schilderdag. Decorandus was negen jaar voorzitter van de Tentoonstellingscommissie van Het Bossche Palet en ook is de heer Van de Wiel sinds 1998 bestuurslid van de Z.S.A., Zuid-Nederlandse Schilder Amateurs.

De heer C.A. (Carlo) van de Bilt uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1978 op cultureel terrein, op het gebied van welzijn en zorg, en op het terrein van humanitaire hulpverlening. Decorandus was van 1978 tot maart 2010 voorzitter van de Stichting Kasteelconcerten Heeswijk. Naast het voorzitten van de bestuursvergaderingen, legt en onderhoudt decorandus contacten en trekt hij sponsors aan zodat de toegangsprijzen betaalbaar blijven, ook voor een minder bedeeld publiek. Verder onderhoudt de heer Van de Bilt de contacten met de landelijke organisaties en ontvangt hij de musici. Daarnaast was de heer Van de Bilt van 1991 tot 1999 bestuurslid van de Stichting Verpleeghuis De Watersteeg. Tenslotte is decorandus medeoprichter en voorzitter van Stichting Medisch Werk Mumbai. Deze stichting heeft hij, samen met zijn vrouw, in 1999 opgericht. Doel van de stichting is ondersteuning bieden aan kleinschalige medische projecten voor het kansarme deel van de bevolking van India. Naast zijn voorzitterschap verricht hij, als rustend arts, bijna dagelijks medische keuringen. De opbrengst hiervan komt geheel ten goede aan de stichting. Ook houdt hij lezingen en presentaties. Hierdoor bereikt decorandus vele potentiële sponsors met als resultaat vele schenkingen.

Mevrouw J.A. (An) Egelmeer- van Deursen uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten sinds 1992 op het gebied van het ouderenwerk. Vanaf deze periode is decoranda bestuurslid en sinds juni 2004 voorzitter van de KBO, afdeling Vorstenbosch. Daarnaast vertegenwoordigt ze de KBO, afdeling Vorstenbosch bij de Raad Welzijnswerk Ouderen bij het RIGOM in Oss. Als voorzitter van de KBO is zij aanspreekpunt bij het besuur van gemeenschapshuis 'de Stuik'. Om op de hoogte te blijven gaat mevrouw Egelmeer naar zoveel mogelijk kring- en districtvergaderingen en laat zij haar stem ook gelden bij de bijeenkomsten van de O.O.B. (Overleg Ouderen Bonden) binnen de gemeente Bernheze. Verder verzorgt zij wekelijks, samen met andere vrijwilligers, de bardienst tijdens het dansen en het koersballen, heeft zij een groot aandeel in het organiseren en verzorgen van de Sinterklaas- en kerstvieringen en verzorgt zij al 15 jaar lang de wekelijkse fietstocht voor de leden.

De heer A.M. (Adrie) van den Heuvel uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1962 op het gebied van mantelzorg, sport, koorzang en de belangenvertegenwoordiging. Al kort na hun huwelijk werd zijn vrouw steeds hulpbehoevender. Decorandus heeft verschillende taken in het huishouden moeten overnemen en zorg moeten verlenen aan zijn echtgenote. Daarnaast was de heer Van den Heuvel van 1964 tot 1972 hoofdleider van het jeugdvoetbal van voetbalclub Avesteijn en zorgde hij voor extra financiën van de club, o.a. door het regelen van het ophalen van oud papier. Van 1986 tot 1993 was hij voorzitter en van 1995 tot 2006 coördinator van de jeugdafdeling van deze voetbalclub. In 2006 is hij benoemd tot erelid van de jeugdafdeling. In 1973 richtte hij jongerenkoor St. Servaes Dinther op. Hij hield de ledenadministratie bij en was penningmeester van het koor. Tenslotte was de heer Van den Heuvel gedurende 22 jaar voorzitter van de Bouw- en Houtbond FNV Dinther.

De heer W.S. (Wim) Smits uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten op het gebied van muziek, de EHBO, het buurtwerk en de ouderenzorg. Sinds 1956 is decorandus actief vrijwilliger bij Harmonie St. Servaes Dinther en vanaf 1974 is hij lid van EHBO-vereniging St. Raphaël in Heeswijk-Dinther. Verder is hij vrijwilliger bij Zorgcentrum Bernezorg (sinds 2001). Hij draagt met zijn accordeonspel bij aan de ontspanning van de bewoners van het verzorgingshuis. Ook rijdt decorandus regelmatig als chauffeur op de bus bij het maken van uistapjes. Daarnaast is hij vrijwilliger bij het maandblad Hadeejer. De advertenties voor dit maandblad worden door betrokkene opgehaald en het blad door hem verspreid. In het verleden, 1979 tot 2010, heeft de heer Smits verschillende bestuursfuncties bekleed bij Buurtvereniging De Eikenhoek in Dinther.

De heer J.H. (Jan) van Zutphen uit Heeswijk-Dinther is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1965 op het gebied van openbare orde en veiligheid, cultuur, welzijn en de kerk. Decorandus is van 1965 tot 1989 lid geweest van de vrijwillige brandweer van Heeswijk-Dinther. Momenteel is hij nog steeds lid van de brandweervereniging. Vanaf 1981 is de heer Van Zutphen lid van het Oranje Comité Dinther.

Zo is hij mede-organisator van o.a. Koninginnedag en de intocht van Sinterklaas. Verder is hij vanaf 1995 chauffeur van de buurtbus van Bernheze en een actief lid van de kleding-ophaalgroep t.b.v. de kerk in Dinther. De opbrengsten komen ten goede aan het onderhoud van de kerk. Daarnaast is hij vanaf 1998 lid van de kerkhofcommissie Dinther en draagt hij mede zorg voor het onderhoud van de kerk. Tenslotte is decorandus vanaf 2004 lid van de papierophaalgroep van het gilde Sint-Barbara in Dinther en onderhoudt hij twee ochtenden per maand de tuin en het gebouw.

De heer W.A. (Wim) van Dijk uit Nistelrode is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1960 op het gebied van motorsport en duiven- en siervogelsport. Decorandus is sinds 1960 medeoprichter en bestuurslid van Motorclub 'De Rijdende Wevers' in Nistelrode. Samen met een andere motorclub uit Heesch worden internationale indoormotorwedstrijden gehouden voor zowel mannen als vrouwen. Daarnaast is de heer Van Dijk sinds 1966 oprichter en bestuurslid van Vogelvereniging De Oranjewever'' . Vanaf 2001 is hij vicevoorzitter en vanaf 2003 organiseert hij de jaarlijkse loterij tijdens de vogeltentoonstelling. Tenslotte vangt de heer Van Dijk vanaf 1994 verdwaalde postduiven op. Via de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie krijgen de eigenaren de geringde duiven terug.

Mevrouw J. (Cobie) de Veer - van Sinderen uit Nistelrode is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten sinds 1978 op het gebied van buurtcohesie, zorg, onderwijs, sport en carnaval. Decoranda is vanaf 1978 tien jaar voorzitter/

bestuurslid geweest van Buurtvereniging Het Erp. Zij verzorgde ook de tenues van buurtvoetbalteam ZAV en zette zich in voor de teamactiviteiten. Van 1985 tot 1995 verleende ze hand- en spandiensten bij Basisschool De Beekgraaf en maakte ze deel uit van de kookstaf bij de jaarlijkse schoolkampen. Decoranda was van 1991 tot 1999 jeugdleider en begeleider van de korfbalafdeling van Prinses Irene. Als lid van de activiteitencommissie was zij verantwoordelijk voor de organisatie van alle activiteiten en een goed verloop van het jeugdkamp. Tevens was zij van 1992 tot 1997 leider van de dansgarde en huppelpupkes van carnavalsvereniging De Wevers. Tenslotte was zij beheerder van de RKSV (Rooms-Katholieke Sportvereniging) Prinses Irene. Zo verzorgde ze o.a. koffie en thee voor alle vergaderingen, was zij bij alle verenigingsavonden (quiz, bingo, etc.) en ook op zaterdag en zondag aanwezig. Decoranda verrichtte verder mantelzorgactiviteiten in de eerste graad. Ook is zij vanaf 1978 collectant voor diverse goede doelen, o.a. het Astmafonds, de Kankerbestrijding en de Epilepsievereniging.

De heer G.H.M. (Gerard) Geenen uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1977 op het gebied van sport, cultuur en buurtcohesie. Decorandus is sinds 1977 actief lid/vrijwilliger, penningmeester (tot 1992), kartrekker van de onderhoudsploeg, clubscheidsrechter en sinds kort assistent-scheidsrechter van het eerste elftal van de voetbalvereniging Vorstenbossche Boys. Ook is de heer Geenen medeoprichter van de Jeugdpronkzitting bij Carnavalsvereniging 'De Piereslikkers' en actief lid van de Raad van Elf in Vorstenbosch. Verder is hij sinds 1995 lid van de commissie beheer Accommodatie bij Tennisvereniging TVV 82. Tenslotte was decorandus in het verleden, 1992 - 2000, voorzitter van buurtvereniging Het Lieske in Vorstenbosch.

De heer J.A.E. (Jan) Kanters uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1993 op het terrein van onderwijs, buurtcohesie en zorg. Decorandus was van 1993 tot 2000 secretaris van het schoolbestuur van de LTS Sint Jozef Veghel en van de fusiecommissie namens het personeel van het Fioretti. Vanaf 2000 is de heer Kanters secretaris van de Stichting Gemeenschapshuis De Stuik in Vorstenbosch. Als secretaris is hij ook belast met de algehele secretariaatsvoering, de voorbereiding en verslaglegging van de bestuursvergaderingen, het jaarverslag, correspondentie, de algehele coördinatie van de stichting en de contacten met de gebruikersraad. Verder is decorandus sinds 2004 secretaris van de projectgroep, later de Stichting Zorgvoorzieningen Vorstenbosch, en is hij actief als deskundig vrijwilliger bij De Vraagbaak. Een initiatief waarbij inwoners van Vorstenbosch terecht kunnen met allerlei vragen over (overheids)formulieren, aanvragen van voorzieningen en vragen over belasting.

De heer A.M. (Antoon) van Roosmalen uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1985 op het gebied van cultuur en ontwikkelingshulp. Decorandus is vanaf 1985 bestuurslid van het Gilde St. Antonius Abt Vorstenbosch en sinds 1996 penningmeester. Vanaf 1986 is hij jurylid bij het vendelzwaaien van het Gilde en jureert hij regelmatig bij vendelzwaaiwedstrijden bij diverse Gildekringen in geheel Noord-Brabant. Van 1986 tot 1998 was decorandus instructeur vendelzwaaien bij de jeugdafdeling van het Gilde. Zo was hij 'de motor' achter de groep jeugdvendeliers. In 1996 wist een groep zelfs het Europees Schutterstreffen in Genk (België) te winnen. Verder is hij vanaf 2002 vrijwilliger bij de Stichting Caritas Roemenië. Hij zamelt kleding in en maakt zendingen bouwmaterialen en hulpmiddelen gereed die bestemd zijn voor inwoners van Oradea in Roemenië. Tenslotte is decorandus voorzitter van de bouwcommissie van de uitbreiding van de Gilde-accommodatie St. Antonius Abt Vorstenbosch. Hij heeft de leiding over de grote uitbreiding van de accommodatie en zorgt ervoor dat er zorgvuldig, kwaliteitsbewust en duurzaam wordt gebouwd.

Mevrouw M.W. (Marijke) van den Tillaar- Rovers uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar verdiensten sinds 1970 op het terrein van zorg, buurtcohesie, jongerenwelzijn, ouderenwelzijn, onderwijs, dorpsbelangen en cultuur. Decoranda is vanaf 1970 (bestuurs)lid van de EHBO-vereniging St. Lucas, sinds 1978 bestuurslid van het Gecoördineerd Ouderen Werk en vanaf 2007 coördinator van het Eetcafé. Deze activiteiten vinden allen plaats in Vorstenbosch. Verder is mevrouw Van den Tillaar 8 jaar bestuurslid geweest van de buurtvereniging Schoolstraat, 23 jaar vrijwilliger bij De Zonnebloem afdeling Vorstenbosch, jeugdleider van Jong Nederland, penningmeester van het Schoolbestuur van de basisschool Op Weg (8 jaar), penningmeester van de Stichting Dorpsraad Vorstenbosch (10 jaar), penningmeester en secretaris van de Stichting Cultuur en Voorzieningen Verder was ze twaalf jaar ouderenadviseur in Vorstenbosch.

De heer F.C. (Frans) Vogels uit Vorstenbosch is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten sinds 1974 op het terrein van de EHBO, het gildeleven en het vakbondsleven. Decorandus zet zich sinds 1974 in voor de EHBO-vereniging, waarvan 7 jaar als voorzitter. Verder is de heer Vogels bij Gilde St. Antonius Abt vanaf 2007 lid van de barcommissie, regelt mede de clinics, zorgt voor het clubgebouw en verricht hij allerlei hand- en spandiensten. Van 1987 tot 2007 was hij voorzitter van Bouw- en Houtbond FNV afdeling Vorstenbosch, later FNV Bouw Midden Bernheze. Ook organiseerde hij informatieavonden voor de leden, de jaarlijkse vakantiebonnenverzilvering en het gezinsuitje. Tenslotte was decorandus van 2003 tot 2006 commissielid van het EST, Europees Schutters Treffen.

Adresgegevens

Bezoekadres: De Misse 6,
5384 BZ Heesch
Postadres: Postbus 19,

5384 ZG Heesch
gemeente@bernheze.org
Tel. (0412) 45 88 88
Fax (0412) 45 46 35