Gemeente Eemsmond


Eemsmond omarmt havenveiligheid
donderdag 29 april 2010

Op uitnodiging van de gemeente Eemsmond kwamen gisteravond bedrijven uit de Eemshaven bijeen om te praten over de veiligheid in de haven. De belangstelling voor de avond was groot: 25 vertegenwoordigers van bedrijven waren present. Onder voorzitterschap van burgemeester Marijke van Beek kwamen drie onderwerpen aan de orde: de Havenveiligheidswet, het Keurmerk Veilig Ondernemen en de brandweerzorg.

Aan het eind van de avond werd de conclusie getrokken dat gemeente, bedrijven, brandweer en overige partijen samen de schouders gaan zetten onder de havenveiligheid. Een eerste resultaat is de instelling van een werkgroep Keurmerk Veilig Ondernemen. Voorzitter van deze werkgroep is de directeur van de Moutfabriek, de heer Derk Reiffers. Hij is afgevaardigde van alle bedrijven in de Eemshaven. De overige deelnemers in de werkgroep zijn RPC Groningen, MKB Nederland, politie, brandweer, Groningen Seaports en gemeente Eemsmond.

Havenveiligheid
De informatieavond over havenveiligheid op woensdag 28 april is georganiseerd door de gemeente Eemsmond. Deelnemende partijen zijn: Groningen Seaports, het Regionaal Platform Criminaliteitsbeheersing Groningen en Brandweer Rayon Noord. De gemeente is eindverantwoordelijk voor openbare orde en veiligheid in de Eemshaven.