Rijksvoorlichtingsdienst

Leden Koninklijk Huis bij bijzetting Prins Carl Friedrich zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden en prof.mr. Pieter van Vollenhoven zullen na afloop van de festiviteiten rond Koninginnedag afreizen naar Kleinheubach in Duitsland om de bijzetting bij te wonen van Prins Carl Friedrich zu Löwenstein-Wertheim-Rosenberg.

Prins Carl Friedrich is op 24 april op 43-jarige leeftijd omgekomen bij een ongeluk. Het betreft de oudste zoon van zeer goede vrienden van Prinses Margriet en de heer Van Vollenhoven.

Zijne Hoogheid Prins Maurits en Hare Hoogheid Prinses Marilène zullen niet bij de viering van Koninginnedag aanwezig zijn, omdat zij zowel de uitvaartmis in de middag als de bijzetting in de avond zullen bijwonen. Prinses Marilène is peetmoeder van een van de vier kinderen van Prins Carl Friedrich.

Prins Maurits en Prinses Marilène beseffen hoe belangrijk het is om aanwezig te zijn bij deze viering van Koninginnedag. Vanwege de sterke persoonlijke band met de overledene en zijn gezin hebben zij toch gekozen om de uitvaartmis en de bijzetting bij te wonen.