Vogelbescherming Nederland


Nieuws april 2010

Atzo Nicolaï nieuwe voorzitter Vogelbescherming Nederland Donderdag 29 april 2010
Vogelbescherming Nederland heeft mr. drs. Atzo Nicolaï benoemd tot voorzitter. Nicolaï treedt per 1 december 2010 aan.

Atzo Nicolaï (50) is lid van de Tweede Kamer voor de VVD. Van 2006 tot 2007 was de heer Nicolaï minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en van 2002 tot 2006 staatssecretaris voor Europese Zaken. Daarvoor was hij onder andere algemeen secretaris van de Raad voor Cultuur.

Atzo Nicolaï's hobby's zijn onder andere bergbeklimmen, maar vooral is hij van jongs af aan een gepassioneerd vogelaar.

"Het beeld van vele duizenden kolganzen met een prachtige roodhalsgans daartussen in de Hoeksche Waard blijft me niet minder bij dan mijn eerste lammergier in de Himalaya. Gelukkig zien steeds meer mensen hoe mooi vogels kunnen zijn en hoe belangrijk het is om ze in dit unieke vogelland, dat Nederland is, te beschermen. Vogelbescherming is niet alleen de oudste, maar ook een van de meest actieve en brede organisaties die zich daar sterk voor maakt."

Vogelbescherming Nederland is de oudste
natuurbeschermingsorganisatie van Nederland (1899). Momenteel telt de vereniging ruim 150.000 leden. Vogelbescherming zet zich in voor vogels en hun leefgebieden. Vogels zijn een goede graadmeter voor de kwaliteit van natuur en milieu. Gaat het goed met de vogels, dan gaat het goed met de omgeving. Vogelbescherming Nederland is Partner van BirdLife International, wereldwijd actief voor vogels en natuur.