Ontdek het Museon in de meivakantie

29/04/2010 15:59

Museon

Ontdek het Museon in de meivakantie

In het Museon in Den Haag is tijdens de meivakantie veel te doen en er zijn verschillende exposities te bezoeken. Kijk voor digitale informatie en publiciteitsfoto's op www.museon.nl bij pers/persberichten en pers/publiciteitsfoto's.

Tijdelijke exposities

Speed, techniek in de autosport

Tot en met 31 oktober 2010

Beleef de wereld van de Formule 1 en ervaar de sensatie van het autoracen. Test, net als een echte autocoureur je lichamelijke conditie. Door een actieve deelname aan deze tentoonstelling krijg je ook antwoord op veel van je vragen over technologie in de autosport.

De wereld van de scheepvaart Tot en met 16 januari 2011

Stap in de spannende wereld van de scheepvaart en voel je kapitein. Door een actieve deelname aan deze maritieme tentoonstelling krijg je antwoord op veel van je vragen over de technologie die wordt toegepast bij verkeer en vervoer over water.

Achter de Kawat - Dagelijks leven in Japanse gevangenschap, 1942-1945 Tot en met 5 september 2010

Een expositie met tekeningen van de Nederlander Charles Burki (1909-1994), over het kampleven in Japanse gevangenschap in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog. De originele tekeningen maken deel uit van de collectie van het Museon. Bij de expositie is een herziene uitgave van het boek 'Achter de Kawat' met tekeningen van Charles Burki.

Permanente exposities

Al-Arab

Al-Arab betekent Arabisch of de Arabische mens. Het Museon wil met deze tentoonstelling de nadruk leggen op het rijke en veelkleurige culturele palet van de eeuwenoude Arabische wereld.

Jouw wereld, Mijn wereld

Hier staat de mens centraal en wordt het begrip duurzaamheid nader verklaard. De thema's van de tentoonstelling reiken van bevolkingsexplosie tot oerknal. In het oceaandeel kan worden gedoken naar het mysterieuze leven in de diepzee, waar walvissen en dolfijnen zwemmen. De bezoeker komt oog in oog te staan met levensechte reconstructies van onze voorouders en wandelt langs de mijlpalen van onze ontwikkeling. Onder een regen van speren ervaart de bezoeker de dreiging en de absurditeit van agressie en oorlog en in een reusachtig ei volgt een kennismaking met de verschillende wijzen waarop mensen vorm geven aan hun geloof.

De Poolzaal, overleven tussen ijs en smeltwater

De Poolzaal gaat over natuur en cultuur in het Arctische gebied. Zowel de dieren op de Noordpool als de Inuit van Oost-Groenland hebben de barre omstandigheden van het Arctische gebied leren overleven. Nu echter worden ze geconfronteerd met de problemen van versnelde klimaatsveranderingen. De expositie laat de overweldigende schoonheid van het Poolgebied zien, maar ook de hardheid van het bestaan.

Recht en Vrede

Een tentoonstelling waar kinderen (en volwassenen) zelf ontdekken hoe rechtspraak werkt en wat er in Den Haag gebeurt op het gebied van recht, vrede en veiligheid.Test jezelf in deze tentoonstelling over Den Haag, stad van Recht, Vrede en Veiligheid.

Komen en Gaan

200 jaar nieuwkomers, vluchtelingen en gelukzoekers

Deze expositie plaatst 200 jaar migratie in cultuurhistorisch perspectief. Vele groepen migranten komen aan bod, geplaatst in de politieke en maatschappelijke omstandigheden van hun tijd. Belangrijke thema's zijn: reden voor vertrek uit het geboorteland, de reis, aankomst en de eerste ervaringen in het 'nieuwe' land.

Activiteiten

Tijdens de meivakantie worden er veel activiteiten georganiseerd voor iedereen vanaf 6 jaar. Kijk voor een overzicht op www.museon.nl.

Atelier voor kinderen

In het Atelier kunnen kinderen creatief aan de slag onder begeleiding van een docent. Kinderen kunnen in de meivakantie naar aanleiding van bij 'Speed, techniek in de autosport' en 'De wereld van de scheepvaart' verschillende werkstukken maken. Het Atelier is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en kost euro 3,50, exclusief entree museum. Openingstijden: iedere vakantiedag - de zaterdag uitgezonderd - van 12.30 tot 16.30. Reserveren is niet nodig. Kijk ook voor speciale arrangementen voor verjaardagsfeestjes op www.museon.nl.

Haaientandenbikken

3 en 10 mei 2010 van 12.00 tot 15.00 uur

Een workshop voor iedereen vanaf 6 jaar die als een echte geoloog haaientanden uit steen (gips) gaat bikken. Bij deze aanschouwelijke activiteit voor

iedereen vanaf 6 jaar kom je alles te weten over deze imposante 'zeerovers'.

Vaardemonstraties

8 t/m 13 mei 2010 van 11:00 tot 17:00

Bij 'De wereld van de scheepvaart' worden voor het Museon vaardemonstraties gegeven door de Haagse Modelboten Club 'HMBC', met kunstig gemaakte replica's van originele schepen. De lengte van deze modelboten variëren van twintig centimeter tot drie en halve meter. Toegang is gratis.

Museon

Het Museon is een educatief museum voor cultuur en wetenschap met collecties op het gebied van natuur, cultuur en techniek. In het Museon zijn veel interactieve presentaties te zien over actuele thema's in wetenschap en samenleving.

Museon

Stadhouderslaan 37

2517 HV Den Haag

tel. 070 - 33 81 338

info@museon.nl





http://www.museon.nl