Ministerie van Defensie

NAVO-medaille voor Apache-detachement

29 april 2010, 15.30 uur

Uitreiking NAVO-medaille Generaal Kees van den Heuvel, commandant van Task Force Uruzgan (TFU), heeft vandaag aan de Nederlandse militairen van Air Task Force Apache Helikopter Detachement de NAVO-medaille uitgereikt. De militairen, gelegerd op Kamp Holland, ontvingen deze medaille omdat zij langer dan 30 dagen aaneengesloten hebben bijgedragen aan de International Security Assistance Force (ISAF)-missie in Afghanistan.

Van den Heuvel benadrukte in zijn toespraak de goede samenwerking. De afgelopen 10 weken heeft het Apache-detachement er alles aan gedaan om de grondtroepen van de TFU en andere coalitiepartners waar nodig en mogelijk te steunen.

Luitenant-kolonel Van Tartwijk , commandant van het Apache-detachement, sprak zijn waardering uit voor de uitstekende en professionele wijze waarop het gehele detachement zich van zijn taak heeft gekweten. Dit bleek vooral in tijden van crisis, waarbij een snelle respons om de Apaches in de lucht te krijgen vereist is.

Gevechtsinsignes

Uitreiking gevechtsinsigne aan luitenant Boudewijn

Na het uitreiken van de NAVO-medailles aan de militairen werden 2 gevechtsinsignes uitgereikt, aan luitenant-kolonel Van Tartwijk en luitenant Boudewijn.

Tijdens de bijeenkomst vandaag werd ook de CLSK Safety Award uitgereikt aan kapitein Eggels. De vlieger ontving deze award voor zijn adequate handelen op 26 januari op Vliegbasis Gilze-Rijen, waardoor ernstige schade aan een Apache is voorkomen.