Gemeente Bodegraven

aangenomen
(29-04-2010)

Wet samenvoeging Bodegraven Reeuwijk aangenomen

Op 20 april jl. heeft de Tweede Kamer de wet goedgekeurd voor samenvoeging van de gemeenten Bodegraven en Reeuwijk. De voorbereidingen voor de fusie zijn in volle gang. Vanaf nu wordt er via de gemeentepagina's regelmatig verslag gedaan van de stand van zaken en van eventuele veranderingen die voor burgers en bedrijven van de gemeenten

van belang zijn.

De fusie tussen Reeuwijk en Bodegraven moet leiden tot een effectievere inzet van de lokale overheid in het gebied, zodat de belangen van bewoners en van het gebied in de komende jaren beter behartigd kunnen worden. Er wordt een robuuste gemeente in het Groene Hart gevormd van 33 000 inwoners.

Nieuwe organisatie

De structuur van de nieuwe organisatie is in februari 2010 vastgesteld. De organisatie start per 1 januari 2011 als de nieuwe gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Tot september 2010 doorlopen de huidige medewerkers een zorgvuldige plaatsingsprocedure voor alle functies in de nieuwe organisatie. Uitgangspunt is dat er voor iedereen die wil en kan plaats is in de nieuwe organisatie.

Wat merkt u van de fusie?

* Vanaf maandag 4 oktober 2010 zijn de gemeente Bodegraven en Reeuwijk bereikbaar onder een nieuw algemeen telefoonnummer.
* In november vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats voor de nieuwe gemeente Bodegraven Reeuwijk

* Vanaf 1 januari 2011 is Bodegraven-Reeuwijk de nieuwe gemeente en veranderen adresgegevens.

* Inwoners, bedrijven en instellingen van Bodegraven en Reeuwijk, evenals andere belanghebbenden, worden tijdig geïnformeerd over wijzigingen die hen betreffen.

Contactgegevens projectbureau

Voor vragen over de fusie kunt u terecht bij uw gemeente en bij het projectbureau:

Secretariaat Fusie gemeenten Bodegraven en Reeuwijk, Raadhuisweg 3, 2811 HT Reeuwijk

tel. (0182)390 149, e-mail reboprojectbureau@reeuwijk.nl.