Ingezonden persbericht


Dachser vergroot aanwezigheid in Verenigd Koninkrijk

Zevenaar, 29 april 2010 - Internationaal logistiek dienstverlener Dachser verfijnt zijn netwerk in het Verenigd Koninkrijk met de overname van Leach Distribution. Ook Nederlandse verladers profiteren van de uitbreiding van het Britse netwerk.

JA Leach Transport Limited is een regionale en nationale distributiespecialist, gevestigd in Rochdale (nabij Manchester). De overname betekent een forse verbetering van de dienstverlening van Dachser in het noordwesten van het Verenigd Koninkrijk, een belangrijke industriële regio van het land.

Snellere dienstverlening
Met de uitbreiding van het Britse netwerk komt Dachser tegemoet aan de groeiende vraag van ook veel Nederlandse klanten naar oplossingen op het gebied van distributie en logistiek in Noord-Engeland. Verzendingen van en naar deze regio kunnen nu sneller en frequenter worden afgewerkt. In het Verenigd Koninkrijk beschikte Dachser al over vestigingen in Northampton en Dartford.

"Deze investering versterkt onze marktpositie in het Verenigd Koninkrijk en zorgt voor operationele synergie met het bestaande internationale netwerk van Dachser," zegt Nick Lowe, Managing Director van Dachser UK. "Klanten profiteren van de combinatie van regionale aanwezigheid, een geïntegreerd pan-Europees netwerk, een compleet logistiek dienstverleningspakket en het wereldwijde netwerk van Dachser." Volgens Lowe passen Dachser en Leach uitstekend bij elkaar. "Persoonlijke service van hoog niveau staat bij beiden hoog in het vaandel. Bovendien zijn het allebei familiebedrijven." Directeur John Leach van Leach Distribution sluit zich daarbij aan: "Ik ben erg blij dat het bedrijf dat in 1910 door mijn grootvader is opgezet, in goede handen komt. Ik weet zeker dat deze ontwikkeling voor ons personeel en onze klanten veel interessante mogelijkheden zal bieden."

Leach Distribution heeft een vloot van 40 voertuigen en meer dan 7.300 vierkante meter aan magazijnruimte. Het nieuwe filiaal van Dachser, vlak naast de M62, ligt uitermate gunstig ten opzichte van de gebieden rond Liverpool, Manchester, Leeds en Hull. Leach Distribution wordt de komende negen maanden zorgvuldig geïntegreerd in Dachser UK. Door de overname stijgt het aantal werknemers van Dachser in het Verenigd Koninkrijk tot 310.

Over Dachser
Dachser Netherlands BV is onderdeel van het in 1930 opgerichte familiebedrijf Dachser GmbH & Co.KG. Als toonaangevend logistiek dienstverlener in Europa staat Dachser garant voor 'Intelligent Logistics': innovatieve oplossingen, efficiëntie en slim gebruik van technologie. Het pan-Europese Dachser-netwerk omvat 161 eigen vestigingen aangevuld met 136 Air & Sea Logistics-locaties wereldwijd. Door het wereldwijde netwerk beschikt Dachser over de noodzakelijke infrastructuur om betrouwbare en veeleisende logistieke diensten te kunnen aanbieden. In totaal zijn er 17.500 medewerkers werkzaam. In 2009 werd een bruto-omzet gerealiseerd van 3,2 miljard euro. Dachser Netherlands BV maakt voor de distributie in Nederland gebruik van vijf eigen vestigingen, het hoofdkantoor staat in Zevenaar. In Nederland telt Dachser ongeveer 270 medewerkers. Meer informatie: http://www.dachser.nl/.



Ingezonden persbericht