Gemeente Haaksbergen


Lintjesregen
29-04-2010 Lintjesregen
Mevrouw J.B. Nijhuis-Bloemen en de heren J.H.F. Kroeze, F.W.M. van het Bolscher en L. Brummelhuis uit Haaksbergen, alsmede mevrouw A.J. Temmink-ter Heegde uit Buurse deelden dit jaar mee in de lintjesregen. Donderdagmorgen 29 april kregen zij in het gemeentehuis van burgemeester Karel Loohuis te horen dat ze benoemd waren tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw J.B. Nijhuis-Bloemen ontvangt de onderscheiding vanwege haar langdurige vrijwilligerschap. Ruim dertig jaar lang zet zij zich belangeloos in voor met name ouderen en bejaarden. Iedere week kan het Rode Kruis op haar rekenen (actief bij bingomiddagen en handwerkgroep) en ook maakt bejaardentehuis 't Saalmerink graag gebruik van haar diensten.

De heer J.H.F. Kroeze heeft een hoge staat van verdienste opgebouwd bij voetbalvereniging Hoeve Vooruit in Sint Isidorushoeve. Ruim 33 jaar heeft men op zijn inzet kunnen rekenen als voorzitter. Ook is hij vanaf 1976 scheidsrechter en houdt hij zich vanaf 1985 bezig met sponsoring en veldbeheer. Daarnaast heeft hij zich op diverse andere terreinen actief ingezet als vrijwilliger, onder meer als tamboer bij de Haaksbergse Harmonie, bij de Haaksbergse carnavalsvereniging De Keiensleppers en de Haaksbergse Schutterij. Ook was hij een aantal jaren als vrijwilliger werkzaam bij de Haaksbergse brandweer.

De heer F.W.M. van het Bolscher is jarenlang actief als vrijwilliger op verschillende terreinen, vooral op het gebied van volleybal. Hij heeft zich 25 jaar lang i8ngezet voor de buurtvolleybalcommissie, traint al 37 jaar lang verschillende volleybalteams van Havoc en is vrijwillig scheidsrechter. Voorts is hij actief betrokken bij `Het Gilde', een hulpdienst voor minder draagkrachtigen en maakt hij zich verdienstelijk binnen de Stichting Rijwielpaden.

De heer L. Brummelhuis staat bekend als een vrijwilliger pur sang. Vanaf 1964 is hij actief op diverse terreinen binnen de Haaksbergse samenleving. Een greep uit de vele activiteiten: jeugdelftalleider Hoeve Vooruit, contactpersoon voor Jantje Beton, medeoprichter van dorpsblad 't Hoevetje, medoprichter stichting Gemeenschapshuis 't Meuken in Sint Isidorushoeve, bestuurslid oudercomité PiusX school, vrijwilliger binnen de O.L. Vrouwe van Lourdesparochie, vrijwilliger bij 't Wiedenbroek en de Interkerkelijke Hulpdienst.

Mevrouw Temmink-ter Heegde is al meer dan 25 jaar actief bij de organisatie van de volksfeesten in haar woonplaats Buurse. Voorts is ze onder meer vrijwilliger bij de buurtbus Buurse e.o., coördinator van de `Open tafel' voor senioren in Buurse en vice-voorzitter van de Seniorenvereniging Buurse en heeft ze zich actief ingezet als mantelzorger.