Gemeente Diemen


Vijf Koninklijke Onderscheidingen in Diemen

Vijf Diemenaren hebben vandaag een Koninklijke Onderscheiding gekregen tijdens de jaarlijkse lintjesregen voor mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap. Burgemeester Amy Koopmanschap spelde op donderdag 29 april bij de onderscheiden inwoners van haar gemeente de versierselen op die horen bij het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau.

De heer M. J. A. (Max) Schuurman ontving de onderscheiding onder andere voor zijn jarenlange inzet bij de vrijwillige brandweer van Weesp en voor zijn rol bij handbalvereniging HVV.

Mevrouw J.M. (Josje) Kronenberg werd gedecoreerd vanwege een veelheid aan maatschappelijke activiteiten, waaronder bestuursfuncties bij dameskoor La Stanza en tennisvereniging ATVD en haar rol als wijkhoofd en penningmeester van KWF Kankerbestrijding. Verder is zij actief bij de woord- en communievieringen in de parochie St. Petrus Banden en zorgcentrum Berkenstede en is ze lid van het Comité Diemen 1940-1945.

De heer R. (Rein) Fransen werd onderscheiden, omdat hij zich meer dan dertig jaar verdienstelijk heeft gemaakt in de Amsterdamse voetbalvereniging T.O.S. Actief, waarvan een groot deel als bestuurslid.

Mevrouw J.A. (Joyce) Te Vrede kreeg de Koninklijke Onderscheiding vanwege haar jarenlange inspanningen voor de vereniging Sranan Bromki Dyari, die zich inzet voor behoud van de Surinaamse cultuur en klederdracht. Ook is zij maatschappelijk medewerker van de Koningskerk. Verder heeft zij mensen met raad en daad bijgestaan die getroffen waren door de vliegramp in Suriname en de Bijlmerramp.

De heer J.B. (Johan) Ubels is al ruim twintig jaar actief als lid van de vrijwillige brandweer in Diemen. Hij kreeg om die reden het lidmaatschap van de Orde van Oranje-Nassau.

---