Gemeente Breda

Breda stopt Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling

Met ingang van vandaag trekt het college van burgemeester en wethouders de subsidieregeling Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling in.

Dat betekent dat men geen beroep meer kan doen op het FMO en dat aanvragen niet meer in behandeling worden genomen. De commissie FMO, die de aanvragen in behandeling neemt, wordt per direct ontbonden. Deze besluiten zijn een gevolg van de afspraken uit het coalitieakkoord @Breda.

Lopende projecten
Projecten waarvoor reeds een beschikking is afgegeven worden volgens de in de beschikking opgenomen voorwaarden en verplichtingen afgewikkeld. Er zijn op dit moment in totaal nog 104 projecten actief. Daarvan lopen 59 projecten in 2010 af en 45 projecten lopen nog door in 2011. Deze projecten worden gecontinueerd onder de oude regeling met de daaraan gekoppelde voorwaarden en verplichtingen.

Geen nieuwe aanvragen
Vanwege het intrekken van de subsidieregeling kunnen vanaf vandaag geen nieuwe aanvragen meer worden ingediend. Voor de nog af te wikkelen zaken, zoals de behandeling van de aprilronde en alle financiële en ambtelijke gevolgen, volgt nog een voorstel aan het college.

Commissie FMO
Op 19 december 2006 heeft het toenmalig college de subsidieregeling Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling vastgesteld op basis van de eerder vastgestelde notitie Maatschappelijke Ontwikkeling. Op 1 februari 2007 heeft het college besloten de Commissie Fonds Maatschappelijke Ontwikkeling in te stellen.
Doordat er geen nieuwe aanvragen meer worden behandeld, is advisering door de Commissie FMO niet meer nodig. De commissie FMO heeft het beoordelen van de FMO aanvragen en die van een advies te voorzien voor het college als belangrijkste taak. Deze adviserende taak komt te vervallen en de Commissie FMO wordt onder dankzegging ontbonden.

Breda, 29 april 2010