Provincie Flevoland


Greiner reikt 1.265.233 euro subsidie uit

Publicatiedatum: 29 april 2010

Constante vernieuwing en innovatie zijn erg belangrijk voor het MKB in Flevoland. Gedeputeerde Andries Greiner was dan ook verheugd dat hij aan negen Flevolandse ondernemers in totaal 1.265.233 euro aan subsidie kon uitreiken. Hij deed dit in het kader van de
Technologische- en Milieu-Innovatie (TMI) regeling, een
subsidieregeling voor innovatie in bedrijven. Greiner kon tijdens de uitreiking ook het goede nieuws vertelen dat de regeling nog eens uitgebreid is met twee miljoen euro, omdat de regeling een groot succes is.

Veertien bedrijven hebben in Flevoland tot nu tot een bijdrage uit de TMI-regeling gekregen. Andries Greiner: "Daar is tot nu toe 1,9 miljoen euro subsidie mee gemoeid. Maar het mooie is dat die subsidie er voor gezorgd heeft dat deze bedrijven in totaal voor 8,5 miljoen euro hebben geïnvesteerd. Dat is precies wat de Flevolandse economie nodig heeft. Zeker in deze tijd, waarin bedrijven nog wel eens willen wachten met investeringen. Het is ook verspreid over verschilende branches. Niet alleen hightec software, maar ook innovatieve machinebouw en biologische gewasbestrijding. Ik ben ingenomen met de 2 miljoen euro die we extra beschikbaar hebben voor ondernemers. Ik roep ondernemers op om zich snel te melden als ze innovatieve projecten hebben, omdat de vorige 3 miljoen binnen de kortste keren goed besteed is."

De TMI-regeling bestaat uit geld uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), Provinciale en Rijkscofinanciering. Bedrijven uit Flevoland kunnen tussen de 20% en 30% van de totale projectkosten van een innovatief project gesubsidieerd krijgen. Daarvoor geldt een minimum van 20.000 euro en een maximum van 200.000,- euro. Op de website van de provincie Flevoland staan de voorwaarden voor de subsidie.