Gemeente Bolsward


Nieuws
29-04-10

Millenniumgemeente Bolsward ondersteunt lokale initiatieven

Woensdag 21 april `spijkerde' burgemeester Vroegindeweij de Millenniumdoelen op de deuren van het stadhuis, waarmee Millenniumgemeente Bolsward officieel een feit werd. De gemeente Bolsward gaat lokale initiatieven ondersteunen bij acties die invulling geven aan de acht millenniumdoelen die de Verenigde Naties heeft opgesteld om de wereldwijde armoede, ziekte en honger terug te dringen.

Vorig jaar is samen met de lokale initiatieven, als Amnesty International, Stichting Bolsward Sigoti, het Marne College en de miljeuwurkgroep Bolsward een routekaart opgesteld. Hierin staat aangegeven hoe de gemeente Bolsward een bijdrage wil leveren aan de millenniumdoelen. De gemeente wil lokale initiatieven helpen bij het opzetten van acties die invulling geven aan de millenniumdoelen.

`We streven ernaar dat de inwoners van Bolsward bekend raken met de millenniumdoelen en dat meer inwoners zich gaan inzetten voor de medemens elders op de wereld', aldus burgemeester Vroegindeweij. De gemeente Bolsward stelt jaarlijks EUR 5.000 subsidie beschikbaar voor initiatieven die een bijdrage leveren aan de invulling van de millenniumdoelen.