Ministerie van Defensie

Franse eer voor commandeur Hijmans

29 april 2010, 17.08 uur

Commandeur Michiel Hijmans heeft vanmiddag de Médaille dela Défence Nationale - echelon or ontvangen uit handen van de Franse ambassadeur in Nederland, Jean François Blarel. De plechtigheid, in bijzijn van Commandant der Strijdkrachten generaal Peter van Uhm, had plaats aan boord van de Flamant. Commandeur Hijmans krijgt de Franse onderscheiding. Foto: ministerie van Defensie

Het patrouilleschip van Franse marine deed hiervoor de haven van Scheveningen aan.

Commandeur Hijmans kreeg de onderscheiding voor zijn bijzondere bijdrage aan de goede verhoudingen tussen de Nederlandse en Franse Defensie. Hij vertrekt volgende maand als sous-chef Internationale Militaire Samenwerking (SC-IMS).

De Médaille dela Défence Nationale - echelon or. Foto: ministerie van Defensie

"U heeft een grote vertrouwensrelatie opgebouwd met de ambassade van Frankrijk en zich ingespannen voor de uitbreiding van de militaire samenwerking tussen onze beide landen", sprak de ambassadeur. Hijmans speelde alle loftuitingen door naar zijn medewerkers van de afdeling IMS. "Zij en de beide defensieattachés - kolonel Philippe Delarc in Nederland en kolonel Joep à Campo in Parijs - hebben er sterk aan bijgedragen dat de wederzijdse banden verder zijn versterkt."

Commandeur Hijmans wordt eind juni commandant van de Standing Maritime Group 2 (SNMG2), een van de 2 permanente eskaders van de NAVO.