Gemeente Dirksland


Gestart met uitvoer project Partij van de Activiteiten (kinderraad)

Dinsdag 27 april werd een start gemaakt met de uitvoer van het winnende project van de Partij van de Activiteiten van basisschool de Inktvis. De fractie, Simone Ohmstede, Olaf Stehouwer en Tom van Gils, steunfractieleden (leerlingen groep 7) en een vertegenwoordiging van de gemeente kwamen bij elkaar om de plannen, ideeën en (on)mogelijkheden te bespreken.

In februari vergaderde de Kinderraad van de gemeente Dirksland in de raadzaal. De Partij van de Activiteiten verdedigde het voorstel om een stormbaan te maken in het bos bij Molenzicht en won het debat.

De gemeente Dirksland heeft een budget beschikbaar gesteld van ⬠2500,00. Dit geld wordt gebruikt om het winnende voorstel (gedeeltelijk) te realiseren. Het bedrag blijkt niet voldoende om het totale idee van de fractie te realiseren.

John Groenendijk (opzichter buitendienst) en Kees Adriaanse (specialist groenvoorziening) luisterden naar de plannen en gaven advies. Afgesproken is dat de leerlingen in mei de plannen verder uitwerken en dat in juni weer wordt vergaderd.

Â

Â