Gemeente Goedereede


Goedereede vlagt voor schoon water

De gemeente Goedereede is omgeven door water. Die verbondenheid met het water leidde tot ondersteuning van de Blue Peter Foundation. Deze organisatie pleit wereldwijd voor publiek bewustzijn van de noodzaak van schoon water. Iedere 22e van de maand is Wereldwaterdag. Op die dag hijsen alle ondersteunende organisaties de Wereld Watervlag. Op initiatief van burgemeester Van de Velde-de Wilde zal de vlag ook elke 22e van de maand bij het gemeentehuis van Goedereede wapperen. De wereldwijde waterproblemen bestaan uit zowel een overschot als een gebrek aan water. Door het ontberen van schoon drinkwater sterven er dagelijks 20.000 mensen. Daarnaast heerst nog het probleem van sanitatie. Door gebrek aan hygiënische beheersing van afvalwater wordt een miljard mensen bedreigd met een beduidend korter leven.

Slecht een klein percentage van het grote publiek is bekend met het wereldwijde waterprobleem. De Blue Peter Foundation heeft zich tot doel gesteld die bewustwording te vergroten. Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Willem Alexander pleitte tijdens zijn toespraak tot de Verenigde Naties voor een campagne: "We hebben een enorme behoefte aan een wereldwijde bewustzijnscampagne", aldus de prins.

Ook de gemeente Goedereede helpt graag mee om het bewustzijn van de noodzaak van schoon water te vergroten en ondersteunt de campagne. Op initiatief van burgemeester Van de Velde-de Wilde wordt elke maand, met uitzondering van de weekenden, op de 22e de blauwe Wereld Watervlag gehesen.

Geïnteresseerden kunnen meer informatie vinden op de website van de Blue Peter Foundation; www.wwwbluepeter.nl. Via die website zijn ook de Wereld Watervlaggen te koop. De burgemeester hoopt op navolging van haar initiatief.