NEN


Nieuwe cursussen normen Elektrotechniek

donderdag 29 april 2010, 15:39

De najaarscatalogus van NEN Cursussen is beschikbaar. Met de volgende nieuwe cursussen op het gebied van elektrotechniek: 'Levensbestendig installeren van domotica', 'NEN 1010: badkamers en keukens', 'Openbare verlichting' en 'Renovatie van elektrische installaties in de woningbouw'.

Levensbestendig installeren van domotica

Domotica wordt de komende jaren steeds vaker toegepast in de woningbouw en de zorg. In deze nieuwe cursus leren cursisten in een halve dag onder meer wat de mogelijkheden zijn van domotica en waar zij rekening mee moeten houden bij het (laten) aanleggen ervan.

NEN 1010: badkamers en keukens

De cursus NEN 1010: `Badkamers en keukens' behandelt onder meer het maken van een specificatie voor het installeren van elektrische installaties in vochtige ruimtes. Ook komt aan bod waaraan een elektrische installatie in een badkamer en/of keuken moet voldoen.

Openbare verlichting

Er zijn verschillende partijen betrokken bij de veiligheid van openbare verlichting. Wat zijn hun verantwoordelijkheden? Welke eisen gelden er? In twee dagen leren cursisten welke eisen de wetgever stelt en op welke criteria men leveranciers kan beoordelen.

Renovatie van elektrische installaties in de woningbouw

Bestaande woningen hebben een elektrotechnische installatie die soms oud tot zeer oud is. Tegelijkertijd neemt de behoefte aan elektrotechnische voorzieningen almaar toe. Deze cursus behandelt wat wel en niet kan bij het uitbreiden van een elektrotechnische installatie in een bestaande woning.

Meer informatie

Voor meer informatie over deze cursussen kunt u contact opnemen met NEN Cursussen, telefoon (015) 2 690 188 of e-mail cursussen@nen.nl. Of bezoek onze website: www.nen.nl/cursussen