Gemeente Grave

Uitreiking Koninklijke onderscheidingen

Donderdagochtend 29 april heeft burgemeester Delissen - van Tongerlo drie Koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De burgemeester koos er dit jaar opnieuw voor om de decorandi thuis te verrassen met deze bijzondere blijk van waardering. De Koninklijke onderscheidingen zijn toegekend aan twee mannen en één vrouw; ze werden allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Â

De onderscheidingen werden uitgereikt aan:


- Mevrouw H.J. (Hermien) Kuijpers â Duijs uit Grave, 73 jaar. Reden van onderscheiding:

Mevrouw Kuijpers â Duijs is al bijna 40 jaar actief als vrijwilliger voor verschillende organisaties in Grave. Zij is vanaf 1971 tot heden vrijwilliger bij de EHBO Grave, is als EHBO-er aanwezig bij sport en andere evenementen en heeft een EHBO post aan huis. Vanaf 1976 zit ze in het bestuur van de EHBO en vanaf 1994 verzorgt ze EHBO-lessen in het basisonderwijs. Verder is betrokkene al ruim 30 jaar vrijwilliger bij het Rode Kruis en doet ze verschillende activiteiten zoals wandelen met de gasten van de Henri Dunant, schoonmaken van deze boot, verzorgen van gasten en assisteren op bloeddonoravonden. Ook is mevr. Kuijpers al ruim 20 jaar actief voor de Nederlandse Brandwondenstichting als organisator van de collectes in Grave. Vanaf 2001 doet ze bovendien vrijwilligerswerk voor de KBO: ze is wekelijks actief op de soosmiddagen en bij andere activiteiten. Vanaf 2005 doet ze daarbij ook nog wekelijks vrijwilligerswerk in verzorgingcentrum Maaszicht.

Â


- De heer T.P.J. (Theo) Raaijmakers uit Velp, 66 jaar. Reden van onderscheiding:

De heer Raaijmakers zet zich al ruim 30 jaar actief in voor de carnavalsvereniging De Zandkruiers in Velp en voor de RK parochie van Velp. Bij de carnavalsvereniging was hij onder meer lid van het jeugdcomité, 25 jaar lid van de raad van Elf, prins Carnaval en vanaf 1994 tot heden zit hij in het comité pronkzitting. Zijn vrijwilligerswerk voor de parochie houdt in dat hij lid is van de werkgroep Liturgie en van de werkgroep Integratie mensen met een geestelijke beperking; ook heeft hij in het kerkbestuur gezeten. De laatste 10 jaar is betrokkene ook vrijwilliger bij Dichterbij, een instelling voor de opvang en begeleiding van mensen met een verstandelijke beperking. Betrokkene begeleidt wekelijks bij hem thuis een cliënt bij het verrichten van allerlei werkzaamheden in de tuin.

Â


- De heer A.G.D.M. (Tom) Schouten uit Grave, 57 jaar. Reden van onderscheiding:

de heer Schouten zet zich al circa 20 jaar actief in als vrijwilliger voor verschillende organisaties en verenigingen in Grave. Zo begeleidt hij wekelijks een verstandelijk gehandicapte vrouw door met haar gezellige dingen te doen en haar in huis te nemen. Daarnaast zet betrokkene zich al bijna 10 jaar in als vrijwilliger van het Wieger museum in Deurne waar hij ondersteunt bij het inrichten van exposities en onderhouds- en kluswerk verricht. Verder is betrokkene 4 jaar voorzitter geweest van de Horecavereniging Grave en 7 jaar lid van de Stichting Bezoekersmanagement Grave, een platform dat zich inzet voor de promotie van Grave. Vanaf 2008 is de heer Schouten voorzitter van de harmonie Stad Grave.

Â

Â