Gemeente Hilvarenbeek


Uit de collegebesluitenlijst van 27 april 2010

Opslag duikers in gebied De Hilver
Het college staat toe dat tijdens de uitvoeringsfase van landinrichtingsproject âde Hilver â duikers tijdelijk - totdat ze worden gebruikt - worden opgeslagen op percelen in het projectgebied. De opslag van duikers is in de meeste gevallen strijdig met de bepalingen van het bestemmingsplan maar levert geen (milieu)schade op.

Voorstellen aan de gemeenteraad

Voorbereidingsbesluit Tilburgseweg 6, Hilvarenbeek Het college stelt de raad voor een nieuw voorbereidingsbesluit te nemen voor het perceel Tilburgseweg 6 in Hilvarenbeek. Dit voorbereidingsbesluit is nodig om de planologische procedure af te kunnen ronden die verhuizing van de Boerenbond naar deze locatie mogelijk maakt.
Het vorige voorbereidingsbesluit (van 22 oktober 2009) omvatte niet de volledige projectlocatie; een achterliggend bevoorradingspad was daarin niet meegenomen.

Voorjaarsnota 2010
Het college biedt de voorjaarsnota 2010 ter vaststelling aan de raad aan.
Via de voorjaarsnota legt het college tussentijds verantwoording af over de voortgang van de uitvoering van de huidige begroting. Het financieel perspectief - dat in de voorjaarsnota in beeld wordt gebracht - laat een voorlopig nadelig structureel resultaat zien van ⬠534.000,00. De belangrijkste oorzaak hiervan is de tegenvallende algemene uitkering uit het gemeentefonds. Dit was al voorzien bij vaststelling van de begroting 2010. Daarom is direct na vaststelling van de begroting - onder de naam SaVE (Samen Voor Evenwicht) - een bezuinigingstraject opgestart.

Projectbesluit giraffenstal Beekse Bergen
Het college stelt de raad voor het voornemen uit te spreken een projectbesluit te nemen voor de bouw van een giraffenstal - met een oppervlakte van 428 m2 en een nokhoogte van zoân 6 meter - op het terrein van Safaripark Beekse Bergen. Tevens vraagt het college de verdere besluitvorming over dit project aan hem te delegeren. Begin maart 2010 diende Libéma een aanvraag in om bouwvergunning voor deze stal. Omdat het bouwplan niet past in het geldende bestemmingsplan, moet het verzoek ook worden aangemerkt als een projectbesluit. De gemeenteraad is bevoegd gezag voor het nemen van projectbesluiten.

WIJ-verordeningen
Het college stelt de raad voor de volgende verordeningen vast te stellen op grond van de Wet investeren in jongeren (WIJ):Â
- verordening werkleeraanbod WIJ

- maatregelen verordening WIJ

- verordening toeslag WIJ

- handhavingsverordening WIJ
Op 1 oktober 2009 werd de Wet investeren in jongeren van kracht. Jongeren kunnen niet langer een beroep doen op een inkomensvoorziening op grond van de Wet werk en bijstand (WWB) maar krijgen voortaan een werkleeraanbod met als afgeleide een inkomensvoorziening. De wet schrijft voor dat gemeenten daarvoor bij verordening regels vaststelt.

Uit eerdere collegevergaderingen

Groot onderhoud sportvelden
Het college stemt in met uitvoering van werkzaamheden voor groot onderhoud aan de sportvelden maar stelt daarvoor geen extra geld beschikbaar. Dat betekent dat de werkzaamheden binnen het beschikbare budget op aangepaste wijze uitgevoerd zullen worden.