Gemeente Laren

Aangepast plan trapveldje Postiljon

Loslopende honden, hondenpoep en spelende kinderen. Deze zaken gaan niet samen. Borden geven aan dat honden op het Postiljon trapveldje niet welkom zijn. Ze blijken echter onvoldoende te werken. Na vele klachten over dit conflict is besloten om drastische maatregelen te nemen.

In eerste instantie was besloten om de achterzijde van het trapveldje volledig dicht te maken, waardoor het voor hondenbezitters niet meer mogelijk zou zijn om via het trapveldje van en naar het natuurgebied te lopen. Dit plan heeft zeer veel losgemaakt bij de vele hondenbezitters, die dit zien als de entree van en naar het natuurgebied. Om zowel de hondenbezitters als de spelende kinderen tegemoet te komen, is besloten om een andere oplossing uit te voeren. Het speelveldje wordt afgebakend met een stalen hekwerk van circa één meter hoog. Naast dit afgebakende trapveldje, waar honden dus niet welkom zijn, komt een nieuwe toegang van en naar het natuurgebied.

Op de tekening hieronder treft u het nieuwe pad in het geel aan. Bij punt 1 sluit dit weer aan op de huidige paden in het natuurgebied. Het hekwerk wordt over ca 8 weken geplaatst.

Voor vragen over deze maatregelen: mevrouw S.A.L. van Herpen (tel. 7513237) of de heer J.M. Borst (7513263).

Download tekening