Gemeente Laren

Oproep nominatie vrijwilligers Laren 2010

Oproep nominatie vrijwilligers Laren 2010
Veel mensen in de gemeente Laren doen vrijwilligerswerk en de gemeente erkent en waardeert ten zeerste het grote maatschappelijk belang hiervan.

In 2010 zal begin september tijdens de Larense Inmarkt al weer voor de tweede keer de Wally Moes vrijwilligers prijs en de aanmoedigingsprijs voor jonge vrijwilligers - tot en met 25 jaar- uitgereikt worden. Hiervoor hebben wij u hulp nodig. Kent u iemand die daarvoor in aanmerking komt, nomineer hem of haar dan.

De Wally Moes Vrijwilligersprijs bestaat uit een kunstwerk en een geldprijs van EUR 750,- te besteden aan een doel dat de Larense gemeente ten goede komt, binnen de eigen vereniging of stichting. De aanmoedigingsprijs bestaat uit een legpenning en een geldprijs van EUR 250,- te besteden aan een doel dat de Larense gemeente ten goede komt, binnen de eigen vereniging of stichting.

Voor beide prijzen komen vrijwilligers uit de gemeente Laren in aanmerking die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor een plaatselijke vereniging, maatschappelijke instelling of organisatie. Het gaat dus bij deze prijzen met nadruk om vrijwilligers en niet om organisaties, instellingen of projecten.

Nomineer voor 30 juni

Iemand voordragen voor de vrijwilligersprijs? Vul het nominatieformulier in. Het nominatieformulier moet uiterlijk 30 juni binnen zijn.

Jury en criteria

De beoordeling van de aanmeldingen wordt gedaan door het Vrijwilligerscomité Laren, een onafhankelijke jury ingesteld door het college van burgemeester en wethouders, die bestaat uit mensen met verschillende achtergronden die samen een brede visie op het vrijwilligerswerk in de gemeente Laren waarborgen.

De genomineerden worden beoordeeld aan de hand van de volgende criteria:
Het vrijwilligerswerk moet binnen de gemeente Laren plaatsvinden; De inzet van vrijwilligers is noodzakelijk voor het slagen van deze activiteit;
De aanmelder geeft duidelijk aan waarom hij/zij vindt dat de persoon voor de prijs in aanmerking komt;
Het vrijwilligerswerk moet inspirerend en nastrevenswaardig zijn. Dit betekent dat bij de beoordeling vooral wordt gelet op de maatschappelijke betekenis van het werk;
Nieuwe of vernieuwende activiteiten worden extra gewaardeerd; Het vrijwilligerswerk bevordert de binding in de samenleving; Het vrijwilligerswerk vervult een voorbeeldfunctie binnen Laren; Het lokaal belang wordt gediend met het vrijwilligerswerk; Het vrijwilligerswerk moet succesvol zijn en de doelgroep bereiken waarvoor het bedoeld is.

Nadere informatie: mevrouw M. Brandjes van team Welzijn, tel. (035) 7513158, email marja.brandjes@belcombinatie.nl