UMC St Radboud


Koninklijke onderscheidingen voor Radboudmedewerkers 29-04-2010

Vandaag is er weer de jaarlijkse `lintjesregen' ter gelegenheid van Koninginnedag.
De onderscheidingen zijn een teken van bijzondere waardering voor iemands prestaties. Onder de gelauwerden bevindt zich ook dit jaar een aantal medewerkers van het UMC St Radboud.

Ing. W.J.M. van den Broek, Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Ing. Van den Broek is Paramedisch Hoofd afdeling Nucleaire Geneeskunde. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn uitzonderlijke inzet, verdiensten en resultaten op het terrein van educatie van medewerkers in de nucleaire geneeskunde, zowel nationaal als internationaal.

Prof. dr. A.J. Hoitsma, Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Prof. Hoitsma is hoogleraar Orgaandonatie en -transplantatie en verantwoordelijk voor het niertransplantatieprogramma van het UMC St Radboud. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege het grote maatschappelijke belang van zijn activiteiten als onderzoeker, medicus en bestuurder.

Prof. dr. R.S.G. Holdrinet, Officier Oranje Nassau

Prof. Holdrinet is hoogleraar Ontwikkeling Medisch Onderwijs en initiator van de ingrijpende vernieuwing van het geneeskunde-onderwijs in Nijmegen in de jaren negentig en daarna. Hij ontvangt de onderscheiding vanwege zijn bijzondere verdiensten als geëngageerd clinicus die studenten constant aanspoort tot een kritische houding en reflectie op hun studie en toekomstige professie.

De heer B.G.C. Oostveen, Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Oostveen is adviseur management development bij de productgroep Human Resource Management. Hij introduceerde de Leergang Integraal Management voor medewerkers. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet in de RK Emmausparochie, de vredesorganisatie Pax Christi en het Inter-Kerkelijk Vredesberaad.

De heer J.C.M. van Teeffelen, Ridder in de orde van Oranje-Nassau

De heer Van Teeffelen is fotograaf. Hij bracht in zijn leven Nijmegen op een bijzondere wijze in beeld. In het UMC St Radboud is hij een graag geziene gast voor zowel professionele als feestelijke fotografie.