Waterschap Groot Salland

Proef terugzetten vis langs Ramelerwaterleiding

Laatste wijziging: 29 april 2010

Voor een goede aan- en afvoer van water en om overstromingen tegen te gaan is het belangrijk dat de watergangen in het gebied van het Waterschap Groot Salland regelmatig worden onderhouden. Het waterschap voert dit onderhoud op een effectieve en efficiënte manier uit en houdt daarbij rekening met de planten en dieren die leven in en om de watergang. Toch kan niet geheel worden voorkomen dat tijdens het onderhoud vissen op de kant komen te liggen. Samen met Hengelsportfederatie Oost Nederland start het waterschap daarom in juni van dit jaar een proef met het terugzetten van deze vis.

De proef vindt plaats langs de Ramelerwaterleiding. Dit is een belangrijke hoofdwatergang, net ten zuiden van Raalte langs de Ramelerdijk, waarin veel vis voorkomt. Voor het terugzetten van de vis zijn het waterschap en de hengelsportfederatie Oost Nederland op zoek naar hulp van vrijwilligers.

Mensen die geïnteresseerd zijn een handje te helpen, kunnen voor 13 mei contact op met Evelien Bakker van het Waterschap Groot Salland (038-4557404 of ebakker@wgs.nl) of met Ed Piek van Hengelsportfederatie Oost Nederland (0572-363370 of piek@hsfon.nl)

Waterschap Groot Salland | Dr. van Thienenweg 1 | Postbus 60 | 8000 AB Zwolle | t (038) 455 72 00 | info@wgs.nl