Gemeente Renswoude


Renswoude

Twee Koninklijke onderscheidingen in Renswoude

Lintje

Ter gelegenheid van Koninginnedag heeft burgemeester Schorer op donderdag 29 april 2010 twee Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van Renswoude. De heer J.C. Hardeman en de heer J.E. de Vries zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer J.C. Hardeman

De heer Hardeman is nu bijna 35 jaar actief in de wereld van het amateurvoetbal in deze regio. Hij begon in 1976 als jeugdvoorzitter bij Advendo '57 uit Ederveen. Vanaf 1982 tot vandaag is de heer Hardeman actief in het scheidsrechtersgebeuren. Eerst als KNVB-scheidsrechter. Hij fluit nu nog steeds bij oefenwedstrijden en toernooien. Vervolgens als voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Veenendaal en omstreken. Die functie vervult de heer Hardeman inmiddels 25 jaar! Ook is hij jarenlang bestuurslid geweest van de Centrale Organisatie van Scheidsrechters, afdeling West I. Verder geeft hij al ruim tien jaar wekelijks scheidsrechterstrainingen. Bij de Voetbalvereniging Renswoude is hij ook actief, niet alleen als vrijwilliger bardienst, maar ook van 1990 tot 1995 als jeugdvoorzitter en vanaf november jl. als voorzitter.

De heer J.E. de vries

De heer De Vries zet zich al jaren in voor de Renswoudse samenleving. In 1966 was de heer De Vries medeoprichter van de Oranjevereniging Renswoude. Daarna begon de heer De Vries zich toe te leggen op de geschiedenis en cultuurhistorie van Renswoude. Zo was hij in 1969 mede-oprichter van de Historische Vereniging Oud-Renswoude. In die bloeiende vereniging heeft hij talloze (bestuurs)functies vervult en doet dat tot op de dag van vandaag. Zijn kennis, met name ook van de bouwkundige aspecten van monumenten, bleef niet onopgemerkt en vanaf de start in 1994 - dus al weer ruim 15 jaar - is hij lid van de gemeentelijke monumentencommissie en sinds 1996 bestuurslid van de Stichting Schaapskooi Ravenhorst, waar een depot van de Monumentenwacht is gevestigd. De laatste jaren is hij ook betrokken bij het Grebbelinieproject en secretaris van de Stichting Grebbelinie. Dat zeer onlangs besloten is de Grebbelinie de status van rijksmonument toe te kennen, is voor een belangrijk deel aan de heer De Vries te danken.