Ingezonden persbericht

O'don, Congolees vluchteling, maakte een Clip voor Vrijheid

Meer dan 4000 jongeren geven hun gevoel over vrijheid vorm in een animatieclip met Clips voor Vrijheid.

Toen O'don I.W. 16 jaar was vluchtte hij uit Congo omdat het voor hem daar niet meer veilig was. O'don is nu 23 en leeft in Nederland. Hij is vrij maar het leven op straat was niet makkelijk. Nu woont hij in een opvanghuis.
O'don maakte in een workshop een Clip voor Vrijheid. Zijn clip gaat over zijn lange zoektocht naar vrijheid. 'Hoe verschrikkelijk het ook is wat je meemaakt, doden op de weg, eenzaamheid in je ziel, het geloof in de vrijheid moet je altijd blijven koesteren in je hart', zegt O'don.
Bekijk de clip van O'don op: www.clipsvoorvrijheid.nl/cvv/nl/clips/view/14135

Clips voor Vrijheid is een online animatieproject waarmee jongeren hun gedachten over vrijheid vormgeven. Clips voor Vrijheid organiseert in heel Nederland workshops voor scholen en jongerenorganisaties. O'don is een van de 4000 jongeren die dit jaar een animatie maakten voor Clips voor Vrijheid.

Clips voor Vrijheid op Bevrijdingsfestivals
Op 5 mei vieren we dat we in Nederland al 65 jaar in vrijheid leven. Clips voor Vrijheid besteedt dan extra aandacht aan de mening van jongeren door de beste clips op groot scherm te vertonen op landelijke bevrijdingsfestivals. Winnaars en genomineerden winnen een VIP Backstage Tour en maken kans op een meet & greet met jurylid en ambassadeur voor de vrijheid Boris.

Vandaag werden ook de 12 genomineerden bekend. Kijk op http://www.clipsvoorvrijheid.nl/cvv/nl/contents/ccontest/191.



Ingezonden persbericht