BDO lanceert S-Pack en ondersteunt het ondernemerschap

29/04/2010 15:33

BDO

BDO lanceert een nieuwe dienstverlening voor starters en versterkt hiermee onze ondersteuning van het ondernemerschap. Uit een enquête van het bureau InSites Consulting (in opdracht van L'Echo) bij 461 jongeren tussen de 18 en 27 jaar, blijkt dat 51% overweegt om zelfstandige te worden en dus een eigen onderneming op te richten. Ook de politiek stimuleert het ondernemerschap met o.a de mogelijkheid om een S-bvba op te richten (minimum kapitaal voor oprichting is 1 euro). Uit een studie van Unizo (de startersatlas) blijkt dan weer dat van alle ondernemingen die vijf jaar geleden werden opgericht, in 2010 er slechts 66,3 procent stand houden.

Dit toont aan dat veel jongeren enthousiast zijn om een eigen zaak op starten, maar dat er toch nog wat schort aan de begeleiding van starters.

Daarom deze nieuwe dienstverlening: BDO S-Pack, uw persoonlijke coach van bij de start. Het "S-Pack team" van BDO bestaat uit ervaren accountants en juridische adviseurs en begeleidt elke starter bij de financiële en juridische aspecten van een startende onderneming.

Dirk Osaer, Partner BDO Accountancy: "Ons S-Pack team helpt startende ondernemers om hun ideeën gestalte te geven. We toetsen samen met de ondernemer in spe de financiële haalbaarheid. Kortom, we gaan na of het idee bedrijfswaardig is en vertalen het naar een goed financieel plan".

Karen Keuleers, Partner BDO Juridische Adviseurs: "We begeleiden de toekomstige ondernemer ook bij de keuze van de juiste vennootschapsvorm en loodsen hem door de verschillende stappen van de oprichting en de aansluitingsformaliteiten bij de officiële instanties."

Vanaf het eerste contact coacht het BDO S-Pack team de starter doorheen het oprichtingsproces.

BDO wil met deze dienstverlening een nieuw potentieel van jonge ondernemers aanspreken en mee aan de basis liggen van de succesvolle ondernemingen van morgen!

Foto- en documentatiemateriaal beschikbaar

Fotomateriaal van het BDO S-Pack team, documentatiemateriaal en het logo van BDO zijn beschikbaar. Zie voorbeelden in bijlage. Neem voor het origineel contact op met: annick.deklerck@bdo.be



Noot aan de redactie :

BDO is gespecialiseerd in financieel, juridisch en fiscaal advies. BDO staat voor deskundig advies van een hoog niveau. Beschikbaarheid, nabijheid, integriteit en een pragmatische aanpak zijn onze kernwaarden. In België heeft BDO 438 Partners en medewerkers verspreid over het ganse land. Wij werken vanuit 9 vestigingen in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Lasne, Liège, Namur, Roeselare en Wavre. BDO maakt deel uit van een sterk internationaal netwerk dat met een ploeg van 46.000 Partners en medewerkers actief is in 110 landen.

www.bdo.be

Contact:

Annick Deklerck- Communication België

Tel +32 (0)9 210 54 10

Fax +32 (0)9 232 43 40

annick.deklerck@bdo.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen:
Zie het origineel