Ingezonden persbericht

Utrecht, 29 april 2010

EXPEDITIE 2010 - zeven finalisten van beeldende kunstprijs bekend
Stem op favoriete amateurkunstenaar via de website van RTV Utrecht!

Kunstuitleen Utrecht, ZIMIHC huis voor amateurkunst en RTV Utrecht nodigen het publiek uit om hun stem uit te brengen op één van de finalisten van Expeditie 2010. De wedstrijd voor beeldend amateurkunstenaars uit de provincie Utrecht is voor de derde keer een groot succes. Ruim 250 mensen hebben hun werk ingestuurd en zeven finalisten uit de provincie Utrecht zijn geselecteerd. RTV Utrecht brengt de finalisten in beeld en zendt de portretten uit op zondagen in de periode van 18 april t/m 30 mei 2010. Het publiek kiest de uiteindelijke winnaar door te stemmen via www.expeditie2010.nl.

Zeven finalisten
Het werk van de volgende zeven kunstenaars is geselecteerd voor de finaleronde van Expeditie 2010: Barbara Damen, Jan Hendriks, Albert Liem, Ivana Mitrovic, Nico van Oosten, Annemarie Reijbroek, Connie van Winssen.
Quotes uit de juryverslagen:
Barbara Damen (uit De Meern): Het is een zeer authentieke weergave van het gegeven schoonheid.
Jan Hendriks (uit Houten): Mooi en niet voor de hand liggend 'Paul Klee achtig' kleurgebruik.
Albert Liem (uit Maarssen): Het is een bijzonder werk in uitstraling door de interactie tussen twee mensen op een bankje, de houding in combinatie tot het bankje.
Ivana Mitrovic (uit Amersfoort): Het is een fantastische en fantasierijke wereld vol allerhande wezens, verhalen, avonturen en emoties.
Nico van Oosten (uit De Hoef): Het is een leuke manier om met de pure materialen een dergelijke stoere kop van een koe te maken.
Annemarie Reijbroek (uit Veenendaal): Het schilderij is ontstaan vanuit een emotionele belevenis en het getuigt van lef om die op deze manier weer te geven.
Connie van Winssen (uit Westbroek): Leuk en speels onderwerp, de kippen worden personen en krijgen karakter.

Stemmen op favoriete amateurkunstenaar tot dinsdag 1 juni 2010
Het publiek bepaalt wie er uiteindelijk winnaar wordt en kan tot en met dinsdag 1 juni een stem uitbrengen via: www.expeditie2010.nl. Op de site zijn de zeven geselecteerde kunstwerken van de finalisten te zien en vanaf begin mei kunnen ook alle door RTV Utrecht gemaakte portretten van de finalisten via de website bekeken worden. De tweede mogelijkheid om te stemmen is handmatig tijdens de finale-expositie bij Kunstuitleen Utrecht op de Maliebaan 42 te Utrecht van 21 mei t/m 1 juni (de expositie is te zien tot en met 6 juni).

Prijzen en prijsuitreiking
De winnaars van de 1e, 2e en 3e prijs ontvangen als prijs een coachingstraject in samenwerking met Kade Ateliers. Het gaat om een persoonlijke begeleiding met uitgebreide werkbesprekingen en opdrachten waarmee de winnaar het kunstenaarschap een vitale impuls kan geven. De prijsuitreiking vindt plaats op vrijdagmiddag 4 juni om 17.00 uur bij Kunstuitleen Utrecht aan de Maliebaan 42 te Utrecht door Peter de Haan, directeur van de Vrede van Utrecht. Iedereen is van harte welkom.

Expeditie 2010 wordt mogelijk gemaakt door: de Regeling Cultuurparticipatie van de Provincie Utrecht en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

Meer informatie
Kunstuitleen Utrecht, Cornelie de Kuijper, 030 - 286 19 80, c.de.kuijper@kunstuitleenutrecht.nl
ZIMIHC huis voor amateurkunst, Carlien Oudes, 06 - 462 72 806, beeldendconsulent@zimihc.nl