Ingezonden persbericht

Persbericht D66 Rotterdam

Donderdag 29 april

D66 verheugd met terugkeer in Rotterdams stadsbestuur

Met een akkoord waarin onderwijs, economie en duurzaamheid centraal staan, is D66 verheugd dat het met PvdA, VVD en CDA de komende vier jaar het stadsbestuur vormt van Rotterdam. In het akkoord Ruimte voor Talent en Ondernemen klinkt een sterk D66-geluid door. "Met dit akkoord kan Rotterdam vooruit", aldus Salima Belhaj, fractievoorzitter, "het is een toekomstgericht antwoord op de uitdagingen van deze tijd."

Met het sluiten van het collegeakkoord komt een einde aan een roerige tijd in de Rotterdamse politiek, waarin andermaal is gebleken dat Rotterdam behoefte heeft aan verbinding. Belhaj "Daarom zet het nieuwe college in op een nieuwe bestuurscultuur, waarin er niet langer sprake is van tweedeling in de stad en in de Raad, en er constructief wordt samengewerkt met alle partijen."

Wethouders

D66 krijgt twee uitdagende, gevarieerde portefeuilles. Topambtenaar van het Ministerie van SZW Korrie Louwes zal namens de sociaal-liberalen wethouder worden voor arbeidsmarktontwikkeling, innovatie, hoger onderwijs en participatie. Op deze positie wordt Louwes verantwoordelijk voor de aansluiting tussen hoger onderwijs en de arbeidsmarkt, en het positioneren van Rotterdam als vooruitstrevende innoverende stad. De andere portefeuille Duurzaamheid, Binnenstad, Buitenruimte en Groen wordt zeer binnenkort ingevuld. Belhaj: "We spreken nu met een aantal hele geschikte kandidaten voor de andere wethouderspost, en zitten in de afrondende fase."