Ingezonden persbericht

Vier jonge helden krijgen Haags Jeugdlintje

Op de dag van de traditionele 'lintjesregen', speldde burgemeester van Aartsen voor het eerst een aantal jongeren een Haags Jeugdlintje op. Het gemeentebestuur van Den Haag reikt voortaan jaarlijks deze onderscheiding uit aan kinderen en jongeren die zich op een opvallende- en positieve manier manifesteren in de stad. Dit jaar kregen de twaalfjarige Lindsey Guth, Bouchra Azzaoui (16) Jaap Eisso Nieland (18) en de onlangs 19 jaar geworden Yoeri van der Laan een Haags Jeugdlintje.

De jury, bestaande uit mevrouw Drs. Lia Knoet (regionaal portefeuillehouder Jeugd en regionaal portefeuillehouder binnenshuis van de politie Haaglanden en voormalig bureauchef van DOEN) Dick Hooimeijer (lid raad van bestuur van Stichting MOOI ) Luuk Wessels ( Haagse presentator radioprogramma Totally Kidz) en Rizlen Eboulfakir (Haagse Jongerenambassadeurs), koos uit 15 aanmeldingen deze vier jonge helden.

Leeftijdscategorie van 6 tot en met 12 jaar
Lindsey Guth (4 januari 1998) schonk uit zichzelf 60 centimeter haar aan Stichting Haarwensen. De jury prijst Lindsey die zich met haar daad belangeloos inzet voor haar medemens. Hoewel een daad als deze niet op zich staat, ziet de jury in dit initiatief een voorbeeld voor andere kinderen. Hiermee doet de jury een oproep om goede doelen te blijven steunen.

Leeftijdscategorie van 13 tot en met 18 jaar
Bouchra Azzaoui (27 november 1993) zet zich sinds 2007 in voor de leefbaarheid in haar eigen buurt.
Ze is een spil in wijk. Ze communiceert en organiseert tussen jong en oud, ze komt haar afspraken na, ze is structureel actief beschikbaar en altijd enthousiast voor nieuwe initiatieven. De jury vindt dat zij door haar zorg voor de omgeving een goed voorbeeld is voor anderen in de stad.

Jaap Eisso Nieland (8 juni 1991) hielp een trambewaker tijdens een steekpartij. Hij stelpte slagaderlijke bloedingen en getuigde tegen de dader. Jaap handelde zonder aarzeling met gevaar voor eigen leven, daarom spreekt de jury van een typische heldendaad.

Yoeri van der Laan (14 maart 1991) surveilleert op eigen initiatief twee dagen per week met het wijkpreventieteam in zijn eigen wijk. Door te investeren in zijn eigen wijk betekent hij daadwerkelijk wat voor zijn omgeving. De jury ziet dat hij zijn positieve houding weet hij over te brengen op andere vrijwilligers. Hij is een jongere die zelf jongeren aanspreekt op hun gedrag.



Ingezonden persbericht