Ingezonden persbericht

Oranje's topscorer aller tijden vol aan de slag voor Eurosport
kluivert analyseert wk in 'soccer city live'

Amsterdam - Zoals sportzender Eurosport vorige week al aankondigde, deed zij zojuist, tijdens haar Eurosport mediamiddag in het Olympisch Stadion te Amsterdam, haar TV-plannen voor het naderende WK Voetbal uit de doeken. Als analyticus van Eurosport's dagelijkse WK-magazine 'Soccer City Live' zal Oranje's topscorer aller tijden Patrick Kluivert daarin een prominente rol spelen.

Bij de presentatie waren, behalve Patrick Kluivert, zijn vrouw Rossana Lima en veel Nederlandse pers, ook Eurosport's broadcast director Arnaud Simon en Eurosport's chief editor football Stefano Bernabino aanwezig. Laatstgenoemden konden weliswaar nog niet bevestigen of Eurosport van 11 juni tot en met 11 juli ook beschikt over de WK-samenvattingsrechten, maar presenteerden wel de dagelijkse world cup shows 'Soccer City Flash' en 'Soccer City Live'.

Voormalig Nederlands international Patrick Kluivert, die als voetballer speelde voor Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia CF, Lille OSC en PSV, gaat dus als topconsultant aan de slag voor 'Soccer City Live', Eurosport's dagelijkse WK-magazine dat wordt gepresenteerd door de Duitse talkshowhost Gernot Bauer. De show wordt iedere avond live uitgezonden vanuit Johannesburg, in de schaduw van voetbaltempel Soccer City, en brengt wedstrijdanalyses, terug- en vooruitblikken op de wedstrijden, interviews en het laatste nieuws.

'Soccer City Flash' is een voetbalbulletin, uitgezonden vanuit de Zuid-Afrikaanse speelsteden. De nieuwsflits wordt vijfmaal daags (om 13:00, 15:30, 18:00, 19:00 en 20:00 uur) rechtstreeks uitgezonden en zit vol WK-nieuws en interviews met spelers, coaches en supporters. 'Soccer City Flash' houdt voetbalfans op de hoogte van de allerlaatste ontwikkelingen in Durban, Kaapstad, Johannesburg, Nelspruit, Bloemfontein, Pretoria, Rustenburg, Polokwane en Port Elizabeth.

Patrick Kluivert kijkt uit naar zijn nieuwe rol als voetbalanalyticus. "Het is geweldig, zeker ook omdat ik mijn voetbalcarrière een mooi vervolg wil geven als trainer-coach, om nu de zaak eens van die andere kant te belichten. En dat ik dat da gelijk voor zo'n groot publiek mag doen, is wel een eer. Ik ga 'Soccer City Live' als analyticus in, maar breng natuurlijk mijn visie als speler mee. All te way!".

Tot en met mei zenden Eurosport (en Eurosport HD) op de maandagavond tevens 'World Cup Giants' en 'World Cup Rythm' uit. Ook in deze magazines staat het WK voetbal centraal. In 'World Cup Giants' komen de voetbalhistorie en nationale helden van de gekwalificeerde landen aan bod. 'World Cup Rythm' brengt nieuws over de deelnemende nationale teams, de beste spelers van deze landen en hun kansen op selectie voor hun nationale team.

De Eurosport Groep is het grootste sport- en entertainmentplatform van Europa. Eurosport, de nummer 1 pan-Europese TV-zender, wordt in 20 talen uitgezonden, bereikt 120,1 miljoen huishoudens en 240 miljoen kijkers in 59 landen. Eurosport HD is de high definition simultaanzender van Eurosport en bereikt 7,5 miljoen huishoudens. Eurosport 2, 'the new generation sports channel', bereikt 43,5 miljoen huishoudens in 14 talen en 46 landen. Eurosportnews is Eurosports sportnieuwszender, wordt wereldwijd uitgezonden en bereikt 6,5 miljoen huishoudens. Eurosport Asia/Pacific bereikt 14 landen in die regio. Eurosport Events richt zich op organisatie, management en promotie van grote internationale sportevenementen. Eurosport's online sportplatform is Europa's meest bezochte online sportbestemming met bijna 8 miljoen unieke bezoekers per maand. Eurosport Mobile biedt live streaming en mobiele websites en - applicaties in 9 talen, voor sportnieuws en de laatste uitslagen. Met de Eurosport Player kijkt men online naar Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews en evenementen die níet op TV te zien zijn. Ga voor veel meer informatie over de Eurosport Groep naar eurosportcorporate.com.