Ingezonden persbericht

Tilburg, 29 april 2010

BigPig Innovatiesessie zeer succesvol
De eerste BigPig Innovatiesessie zit erop. Het resultaat: tientallen bruikbare concepten voor vier ondernemers. En het commitment van de ondernemers om een aantal van deze concepten verder door te ontwikkelen tot nieuwe producten of diensten.

De hele dag bruiste het van de energie in Villamedia in Tilburg. Onder aanvoering van facilitator Erik op ten Berg zijn 12 creatieven, 4 studenten en 4 ondernemers op 28 april de gehele dag door uitgedaagd. Aan het begin van de dag zijn eerst honderden ideeën gegenereerd. Hierbij werden constant andere brainstormtechnieken ingezet, waardoor de deelnemers verleid werden om gebaande paden te verlaten en 'out of the box te denken'. In de loop van die dag zijn de beste ideeën gecombineerd tot concrete concepten. En zijn er afspraken gemaakt tussen ondernemers, studenten en creatieven om deze in de komende maanden verder uit te werken. De dag is als een rollercoaster voorbij geraasd, en na afloop stond iedereen nog te stuiteren van deze power boost.

De reactie van de ondernemers was na afloop unaniem positief. "Deze dag heeft mij veel meer opgeleverd, dan ik van tevoren had durven dromen", aldus Gijs van Abeelen, directeur van Van Abeelen Koeltechniek. En zijn ogen begonnen te glimmen bij de kansen die hij zag bij één van de concepten. Deze positieve ervaring werd ook door de andere ondernemers stuk voor stuk onderstreept. Wat hen betreft is het bewijs geleverd dat de samenwerking tussen traditionele sectoren en de creatieve industrie een enorme impuls kan geven aan innovatie. Een resultaat dat naar meer smaakt.

De plenaire sessies zijn de gehele dag live uitgezonden op www.bigpig.nl. Binnenkort kunt u hier ook de samenvattingen terugzien. Informatie over BigPig en de vier projecten staat nu al online.