Gemeente Utrecht

Brigida Almeida's getekende wereld in Stadhuis

De Utrechtse kunstenaar Brigida Almeida illustreert, tekent, schildert, ontwerpt sieraden, schrijft verhalen, vertelt en produceert tekenvoorstellingen. Deze verschillende disciplines komen voor het eerst samen in één tentoonstelling, die Almeida's veelomvattende, speelse artistieke talent onderschrijft.

Brigida Almeida (Mombasa, 1962) kan veel en kan dat ook goed. Al vijfentwintig jaar lang "geworteld en niet weggewaaid, maar geleefd en gewerkt in Utrecht". De tentoonstelling De getekende wereld van Brigida Almeida geeft een overzicht. Als illustrator presenteert Almeida zich met affiches van jeugdtheatervoorstellingen, kranten- en kinderboekillustraties. Een serie dagboek- en vogelportretten zijn voorbeelden van haar vrije werk. Een vitrinekast met sieraden en een hoekje ingericht met babyknuffels en kinderpuzzels kenschetsen Almeida als ontwerper. Almeida's talent als verhalenverteller en tekenaar blijkt al twintig jaar uit haar bijdragen aan Sesamstraat, waarvoor ze de verhalen van Kaas en Koos, Tant-An en jongetje Jan, het meisje Mira bedenkt én tekent. Met deze verhalen maakt ze ook tekenvoorstellingen op scholen en in theaters.

De tentoonstelling is te zien in het stadhuis Utrecht, aan de Korte Minrebroederstraat 2, van woensdag 5 mei tot en met donderdag 27 mei 2010.