Gemeente Harenkarspel


Afsluiting onvoltooid fietspad

Om een gevaarlijke verkeerssituatie weg te nemen heeft gemeente Harenkarspel met spoed opdracht gegeven voor afsluiting van het onvoltooide fietspad langs het Noorderlicht. Het fietspad is vanaf heden afgesloten bij de kruising met de Dergmeerweg in Warmenhuizen. Het fiets-en wandelverkeer wordt daardoor net als vanouds naar het Noorderlicht geleid.

Het fietspad is nog niet eens af en moet toch al worden gesloten. Er wordt door de inwoners namelijk al gebruik van gemaakt, maar dat levert gevaren op. Halverwege het Noorderlicht, nabij de Corona, houdt het fietspad momenteel abrupt op. Op die plek stappen en fietsen mensen de drukbereden weg op en af. Omdat het autoverkeer daar 60 kilometer per uur rijdt en niet bedacht is op overstekers, maakt dat de situatie ter plaatse zeer gevaarlijk.

Bij de kruising met de Dergmeerweg is het autoverkeer wel bedacht op overstekers. De afsluiting zorgt ervoor dat het langzaam verkeer weer op die plek het Noorderlicht op komt. Zo was het voorheen ook. De afsluiting van het onvoltooide fietspad geldt overigens alleen voor het traject in de zuid-noord route langs het Noorderlicht. Het fietspad buigt bij de kruising in Warmenhuizen naar het westen, langs de Dergmeerweg. Dat traject blijft wel toegankelijk.

Gemeente Harenkarspel werkt aan zo spoedig mogelijke voltooiing van het fietspad. Een fietsbrug moet er nog komen over de sloot nabij de Corona. Hiervoor loopt nog een vrijstellings- en bouwprocedure. De brug ligt al te wachten. De verwachting is dat het nog enkele weken zal duren voor de vergunning is verleend. Dan wordt meteen de brug aangelegd. Het fietspad vormt dan een veilige verbinding tussen de Corona in Tuitjenhorn en de Remmerdel in Warmenhuizen. Het komt er speciaal om een verkeersveilige route voor leerlingen van de openbare school aan de Remmerdel te krijgen.