Groen!

Groen! wenst Masterplan 2020-projectleider Jan-Jaak Polen veel succes

door Dirk Peeters (Vlaams parlementslid) op 28 april 2010 in "Mobiliteit en verkeersveiligheid", "Ruimtelijke ordening en stedelijkheid"

Vandaag kwam de stuurgroep die de tunnel voor de Oosterweelverbinding zal uitwerken voor de eerste keer samen. Minister-president Peeters verklaarde deze namiddag in het Vlaams parlement nog dat dit een staaltje is van âde stevige Vlaamse aanpak.â Hiermee is de nieuwe projectleider Jan-Jaak Polen zijn werkzaamheden gestart.

Groen is blij met de tunnel maar blijft zich verzetten tegen het tracé vlak bij de stad. Of de Antwerpse ring nu gesloten wordt met een brug of een tunnel, feit blijft dat er 6 autostrades door de stad razen en het leven van velen bederven.

We wensen de heer Polen te feliciteren met zijn aanstelling en wensen hem alle succes in zijn job. Ik verwacht in ieder geval dat hij tijdig communiceert over de toekomstige plannen voor de ring in het zuiden van de stad en dat hij werkt aan een "minder-hinder-ring" die in een later stadium overkoepeld kan worden.

De nieuwe verbinding A102 kan voor ons alleen maar als die in een diepe, geboorde tunnel wordt aangelegd. Een gegraven bedding onder het maaiveld vernietigt immers alle open ruimte en natuurwaarden ten oosten van de stad. Pikant detail is dat het Verkeerscentrum vroeger deze versie van de A1202 zelf afschoot maar er nu wel zelf mee voor de proppen komt"

Groen! betreurt dat het Meccanoscenario niet grondig is bestudeerd en steunt daarom de vraag van Straten-Generaal naar een onafhankelijk onderzoek over de door hun voorgestelde tracés.