Northrop Grumman versterkt luchtverkeercommunicatie in Nederland

LONDEN, April 29, 2010 /PRNewswire/ --
Northrop Grumman Corporation (NYSE: NOC) haar in Europa gevestigde dochterbedrijf voor luchtverkeersbeheer, Northrop Grumman Park Air Systems, heeft een contract getekend ter waarde van meerdere miljoenen dollars met Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) voor de landelijke upgrade en hernieuwing van de communicatie-infrastructuur voor luchtverkeersleiding en dit voor de luchtverkeersleidingcentra en burgerluchthavens in Nederland. Het digitale end-to-end stemcommunicatiesysteem zal bestaan uit Northrop Grumman's schakelsystemen van het type GAREX 220 en lucht-grondradio's van het type PAE T6 en deze zullen gebruikt worden op de Luchthaven Schiphol in Amsterdam, Rotterdam the Hague Airport, Groningen Airport Eelde en Maastricht Aachen Airport en hun verbonden radiobasisstations. Wanneer afgewerkt zal het programma een volledig geïntegreerde stemcommunicatie voor de luchtverkeersleiding doorheen Nederland verschaffen.
"Het product van Northrop Grumman Park Air Systems werd uitgekozen als het resultaat van een internationale offerteprocedure," vertelt Paul Riemens, algemeen directeur van Luchtverkeersleiding Nederland. "We zijn tevreden dat we onze reeds 40 jaren lange samenwerking mogen voortzetten en we vertrouwen erop dat LVNL zal beschikken over een communicatiesysteem voor luchtverkeersleiding van de allerhoogste kwaliteit dat de veiligheid van de vluchten in het Nederlandse luchtruim nog tientallen jaren zal ondersteunen." "Al meer dan een halve eeuw bevindt Northrop Grumman Park Air Systems zich aan de top op het vlak van het ontwerp en de levering van de meest innovatieve en betrouwbare op de markt zijnde beheerssystemen voor militair en burgerluchtverkeer," vertelt Eldar Hauge, directeur van Northrop Grumman Park Air Systems in Noorwegen. "We zijn zeer trots op deze toekenning die we als een bewijs aanzien van onze kennis van de uitdagingen die met luchtverkeersleiding in drukke luchtruimen en luchthavens gepaard gaan." Northrop Grumman Park Air Systems, dat in het Noorse Oslo en Horten en in het Britse Peterborough gevestigd is, levert wereldwijd luchtverkeersbeheerssystemen voor luchtruimactiviteiten. Op het Europese vasteland is Northrop Grumman actief op locaties in Frankrijk, Duitsland, Italië en Noorwegen en levert het er systemen voor navigatie-, luchtverkeersleidings- en postautomatiseringssystemen. In het Verenigd Koninkrijk heeft Northrop Grumman een sterke aanwezigheid door haar bijna 100 jaar oude erfgoed. Het bedrijf is actief op een aantal locaties in het Verenigd Koninkrijk en levert vliegtuigelektronica, communicatiemiddelen, elektronische oorlogvoeringsystemen, scheepvaartnavigatiesystemen, onbemande grondvoertuigsystemen, C4ISR-oplossingen en missieplanning, IT-systemen en softwareontwikkeling, levensondersteunende systemen en oplossingen voor luchthavenveiligheid.
Northrop Grumman Corporation is een toonaangevend globaal veiligheidsbedrijf waarvan haar 120.000 werknemers instaan voor het wereldwijd leveren van innovatieve systemen, producten en oplossingen op het vlak van ruimtevaarttechnologie, elektronica, informatiesystemen, scheepsbouw en technische diensten aan zowel overheids- als commerciële klanten.

note to press: