Gemeente Gilze en Rijen
Twaalf koninklijke onderscheidingen in de gemeente Gilze en Rijen

Tijdens de lintjesregen op donderdag 29 april 2010 reikt burgemeester drs. R.H. Roep van de gemeente Gilze en Rijen liefst twaalf koninklijke onderscheidingen uit.
In negen gevallen gaat het om een Lid in de Orde van Oranje-Nassau en drie keer zal de burgemeester de Ridderorde opspelden. Vier te decoreren inwoners komen uit Gilze, zes uit Rijen en twee uit Molenschot. Onder de twaalf nieuwe decorandussen bevinden zich vier vrouwen.

Twee van de drie toekomstige 'ridders' wonen in Gilze. Dat zijn de heren J.L. van der Avoird en J.C.M. Wouters. Daarnaast worden de Gilzenaren C.M.M.P. Abers en C.A.H.M. Willemen gedecoreerd. De twee nieuwe Leden in de Orde van Oranje-Nassau uit Molenschot zijn H.J.A. Konings en C.P.G. Boemaars.

De vier te onderscheiden vrouwen wonen allemaal in Rijen. Het zijn Th.B.J. van Sunten, M.C. Verhoeven-van Loon, A.J. Dooremalen-Van Heusen en C. van Thiel-Keers. Tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau wordt ook benoemd G.C.M. van Driel. De heer M.G. Bögels wordt Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.