CIDI - Centrum Informatie en Documentatie Israël


Verhagens Midden-Oostenbeleid bekroond

ma 22-03-2010

Demissionair Buitenlandminister Verhagen ontvangt 29 april van het American Jewish Committe een prijs voor zijn Midden-Oostenpolitiek. Nederland speelt een bijzondere rol in het Midden-Oosten. Ook de verhoudingen tussen Nederland en Israel blijven onder het demissionair kabinet onverminderd goed. Volgens Israelische bronnen zal Netanyahu woensdag op terugreis uit Washington demissionair premier Balkenende ontmoeten in Brussel.
Demissionair minister Maxime Verhagen ontvangt donderdag 29 april een prijs van het AJC voor "zijn inzet voor democratische waarden en zijn diepe vriendschap met Israel". De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse conferentie van het American Jewish Congress, dat zich inspant voor Israel, het bevechten van antisemitisme en het bevorderen van mensenrechten.

De conferentie in Washington is een mega-evenement met bijna duizend bezoekers. Onder de sprekers zijn, behalve minister Verhagen, de Israelische minister van Defensie Ehud Barak, de Spaanse minister Miguel Moratinos van Buitenlandse Zaken en een vooraanstaand lid van de Amerikaanse regering. Er komen onder meer bestuurders van ruim 35 Joodse gemeenschappen uit de hele wereld.