Aanbieding eerste exemplaar boek Ina Brouwer aan Job Cohen

19/04/2010 08:55

Uitgeverij Thoeris B.V.

Op 29 april om 11.00 biedt Ina Brouwer aan Job Cohen in Felix Meritus te Amsterdam het eerste exemplaar aan van haar boek:

'Aan geen gehuurde borst werd ooit een kind gevoed'

Er is een stille revolutie gaande in de westerse wereld. Vrouwen veroveren de arbeidsmarkt en de wetenschappelijke wereld. Geheel in lijn met de eigenzinnige historie doet Nederland dat in deeltijd. Hoe komt dat en wat zegt dat over de toekomst?

Ina Brouwer beschrijft in haar boek hoe deze typisch Nederlandse gewoonte is gevormd door de historische ontwikkeling die verschilde van die in Zweden, Frankrijk en Engeland. Aan de hand van aangrijpende, ontroerende en soms hilarische gebeurtenissen beschrijft zij hoe het Franse minnenstelsel en de Nederlandse Gouden Eeuw werk en moederschap vormden, zoals de 19e eeuwse emigratiegolf bepalend was voor Zweden en de wereldoorlogen voor Engeland.

Nederlandse tradities van deeltijdwerk en van nadruk op het privé-leven zijn gevormd door welvaart, neutraliteit en een grote bevolkingsdichtheid. Hoe zullen die tradities zich houden in de tijd die voor ons ligt? Dat is de vraag die het boek opwerpt. Doorstaan ze de globalisering, het tekort aan arbeid en de vergrijzing? Weten we ze om te buigen tot een eigentijds antwoord dat ook voor andere landen inspirerend is of zal Nederland gedwongen worden buitenlandse voorbeelden te volgen voor een nieuwe verdeling van arbeid en zorg?

Een boeiende vraag waarmee iedere toekomstige premier te maken krijgt. Als belangrijke kandidaat voor die functie overhandigt Ina Brouwer het eerste exemplaar van het boek aan Job Cohen.





http://www.thoeris.nl