Gemeente Brummen


Raadsforum mei al op donderdag 29 april

(Oorspronkelijke publicatie datum: 24-04-2010)

Het forum voor de maand mei vindt vanwege de verschillende feestdagen de komende periode al plaats op donderdag 29 april. De agenda is beperkt, vandaar dat er geen parallelle sessies plaatsvinden. Om 21 uur begint in de raadszaal het forum Ruimte/Financiën. Deze wordt om 20.00 uur voorafgegaan aan een informatiebijeenkomst over de Regio Stedendriehoek. Vanzelfsprekend bent u van harte welkom het raadsforum bij te wonen en mee te praten.

Agendapunten
Op de agenda van forum Ruimte/Financiën staan acht agendapunten. Onder andere komt de eerste Bestuurs-rapportage over dit lopende begrotingsjaar 2010 aan bod. Ook het voorstel over de vaststelling van het bestemmingsplan voor de nieuwe wijk Elzenbos en de woningbouwplannen op de hoek van de Arnhemsestraat en Metelerkampweg in Leuvenheim worden die avond besproken. Dit geldt ook voor de verordening over de winkeltijden in onze gemeente en een beleidsregel om het aantal bed & breakfastvoorzieningen te stimuleren. De volledige agenda met de achterliggende stukken kunt u hier downloaden. Ook kunt u een gratis exemplaar afhalen bij de centrale informatiebalie in het gemeentehuis.

Vragenronde
De forumbijeenkomst begint overigens standaard met een vragenronde. Dit betekent dat zowel burgers als raadsleden de gelegenheid krijgen vragen te stellen aan de raad en het college. Burgers worden als eerste in de gelegenheid gesteld hun inbreng te leveren, vervolgens de raadsleden. Wilt u gebruik maken van de mogelijkheid om in te spreken over een onderwerp of een inhoudelijke vraag te stellen? Dan kunt u dit melden bij de griffier van de raad. Dit kan via telefoonnummer (0575) 56 85 97 of mailadres griffie@brummen.nl. Ook kan het voor aanvang van de bijeenkomst bij de griffier worden aangegeven.

Meepraten
Het doel van de fora is het vergaren van informatie waardoor de vier politieke fracties hun standpunten kunnen vormen voor de besluitvormende raadsvergadering. De forumbijeenkomsten zijn bij uitstek het moment om mee te praten over onderwerpen of voorstellen die op de agenda staan.

De besluitvormende raadvergadering staat in de maand mei gepland op donderdagavond 20 mei 2010.