Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OP DIT PERSBERICHT RUST EEN EMBARGO TOT DONDERDAG 29 APRIL 11.00 UUR

KONINKLIJKE ONDERSCHEIDING VOOR DRIE MONTFOORTERS
De heer B.J. Burggraaff uit Montfoort, mevrouw A.J.J. Vendrig-Hoogenboom uit Linschoten en de heer C.J. Vlooswijk uit Montfoort krijgen tijdens de lintjesregen op 29 april een Koninklijke Onderscheiding door burgemeester Bert Jansen uitgereikt. De drie decorandi hebben zich vele jaren als vrijwilliger verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Ze worden daarvoor allen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De heer B.J. Burggraaff
De heer Burggraaff heeft zich als vrijwilliger in de periode van 1968 tot heden ingezet voor Schaakvereniging Har-Mon-ie en de voorlopers daarvan (Schaakverenigingen Het Kasteel uit Montfoort en Prudentia Vincit in Harmelen). Binnen de schaakverenigingen is de heer Burggraaff onder andere al vele jaren actief als jeugdleider. Daarnaast is hij al meer dan 25 jaar lid van het dagelijks bestuur Har-Mon-ie. Naast zijn inzet voor de schaaksport was de heer Burggraaff in de periode van 1993 tot en met 1996 lid van de Oudervereniging van de Heeswijkschool in Montfoort. Bovendien begeleidde hij van 1985 tot en met 1987 een pupillenteam bij voetbalvereniging MSV '19.

Mevrouw A.J.J. Vendrig-Hoogenboom
Ook mevrouw Vendrig-Hoogenboom is al vele jaren op verschillende manieren actief als vrijwilliger. Zo bezoekt ze sinds 1989 wekelijks cliënten van verpleeghuis Weddestein in Woerden. Daarnaast is ze vanaf 1999 betrokken bij de internationale hulporganisatie Dorcas waar ze maandelijks helpt met het uitzoeken van ingezamelde kleding voor mensen in Oost Europa en Afrika. Mevrouw Vendrig-Hoogenboom is verder sinds 1999 actief bij de maandelijkse 'open tafel' voor senioren in 'Bij de Tol' en sinds 2004 bij het rolstoelwandelen van het Rode Kruis in Linschoten. Tot slot helpt ze vanaf 2007 met koffie schenken in Zorgcentrum Lindescote.

De heer C.J. Vlooswijk
De heer Vlooswijk was ook vele jaren als vrijwilliger actief, bijvoorbeeld in de periode van 1983 tot en met 1992 als penningmeester van het parochiebestuur van de Rooms Katholieke Kerk Johannes De Doper. Verder was hij van 1987 tot heden actief als voorzitter van de Montfoortse Hengelsportvereniging. De heer Vlooswijk is daarnaast sinds 2004 bestuurslid van de SWOM en voorzitter van Biljartvereniging 'Kasteelzicht'.

Montfoort, 26 april 2010


Noot voor redacties
(