Gemeente Zevenaar


27-04-2010: Kindergemeenteraad op het gemeentehuis

Op donderdag 29 april a.s. organiseert de gemeente Zevenaar in samenwerking met het Instituut voor Publiek en Politiek het project De Kindergemeenteraad. Aan dit proÂject doen 40 leerÂlingen van basisscholen uit Angerlo, Giesbeek, Oud-Zevenaar en Zevenaar mee. Zij gaan zich een middag lang op het gemeenteÂhuis bezig houden met lokale poliÂtiek. Zij doen dit door concrete plannen te bedenÂken in het kader van het thema âspelen en vrije tijdâ. De gemeenÂte heeft voor uitvoering van het beste plan een bedrag van ⬠2500,-- vrijgeÂmaakt.

Â

Doel en werkwijze

Het doel van het project De Kindergemeenteraad is kinderen meer te betrekken bij politieke besluitvorming door ze zelf met politiek aan de slag te laten gaan. Tijdens de werkdag op het gemeentehuis zullen de leerlingen gesprekken voeren met raadsleden, die iets vertellen over hun werk en hun standpunÂten geven over het thema spelen en vrije tijd. Deze confronÂtaÂtie draagt ertoe bij dat de leerlingen hun projectÂvoorstelÂlen om ⬠2500,-- te besteden goed kunnen onderÂbouwen.

Â

's Avonds zullen de leerlingen in de KindergemeenteraadsverÂgadering de gemeenteraad adviseren over de besteding van dit bedrag. Het project dat met een meerderheid van stemmen wordt aangenomen zal door de gemeente worden uitgevoerd. Een unieke kans dus om als kind daadwerkelijk invloed uit te oefenen op het gemeentebeleid.

Â

De werkdag duurt van 13.00 tot 19.30 uur. De
Kindergemeenteraadsvergadering wordt gehouden vanaf 18.00 uur voorgezeten door burgemeester De Ruiter.
BelangÂstellenden voor deze bijzondere vergadering zijn van harte welkom om op de puÂblieke tribune plaats te nemen en de spanÂnende discussie te volgen die moet leiden tot het beste proÂject.

Â

Wat is het IPP?

Het Instituut voor Publiek en Politiek is een landelijke, niet-partijgebonden organisatie die zich ten doel stelt poliÂtieke en maatschappelijke participatie te bevorderen. Zie ook www.publiek-politiek.nl

Â

Â

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de griffier Henk Westra, telefoon: 0316-595 227 of met mw. Rietje Dellepoort, raadslid telefoon: 0316-526 180. Voor informatie over het project: www.kindergemeenteraad.org